Kitej, principal Premi de la Crítica dels Amics del Liceu

9.10.2014

La llegenda de la ciutat invisible de Kitej s’endú tres dels Premis de la Crítica, certamen organitzat per Amics del Liceu. També han estat premiats la producció Cendrillon, Laurent Pelly, Dmitri Tcherniakov, Andrew Davis, Carlos Álvarez, Joyce DiDonato o Svetlana Ignatovitx.

La llegenda de la ciutat invisible de Kitej al Liceu

Dimarts passat es varen concedir els Premis de la Crítica de la temporada 2013-2014, convocats per Amics del Liceu i que enguany han arribat a la seva 22a edició. El jurat, composat per crítics d’òpera dels principals mitjans, entre els quals es troba Núvol, ha decidit que el premi a la millor representació de la temporada s’havia de destinar a La llegenda de la ciutat invisible de Kitej, de Rimski-Kórsakov, que també s’ha endut el premi al cantant revelació amb Svetlana Ignatovitx en el paper de Donzella Fevrònia. L’òpera també ha obtingut el premi al millor director d’escena, Dmitri Tcherniakov, amb una producció carregada de força hipnòtica. Aquest darrer premi s’ha destinat ex aequo amb Laurent Pelly per una Cendrillon de Massenet de conte de fades comme il faut. Aquesta òpera també s’ha endut el premi a la millor direcció musical amb el britànic Andrew Davis, i la protagonista, la mezzosoprano nord-americana Joyce DiDonato ha estat guardonada amb el premi a la millor cantant femenina.

El premi al millor cantant masculí ha estat atorgat a Carlos Álvarez, per la seva interpretació de Carlo Gérard a Andrea Chénier, d’Umberto Giordano, representada al Festival Castell de Peralada, i per la participació en aquest mateix festival i també al Liceu, el premi al millor cantant en recital o en concert ha estat destinat a Jonas Kaufmann, artista que, justament aquesta setmana, ha cancel·lat el seu recital previst per divendres 10 al Palau de la Música.

La menció especial del jurat ha estat per a la iniciativa Festival LIFE Victoria, que aquesta setmana celebra la seva segona edició, que ha esdevingut ja un referent dels cicles de Lied a Barcelona. Es va encetar divendres 3 amb el baríton Roman Trekel i el pianista Ulrich Eisenlohr, i es tanca dissabte 11 amb el tenor Adrian Thompson, acompanyat pel pianista Iain Burnside. En contraposició, l’error més notable de la temporada s’ha considerat la pobresa de la commemoració del Bicentenari Verdi al Liceu.