King Solomon Hicks, el prematur rei del blues

17.07.2017

Quan un escolta King Solomon Hicks, es pot caure fàcilment en la trampa de pensar que es tracta d’un bluesman èpic, tret de la dècada d’or dels cinquanta, i que probablement fos mentor i influència d’artistes com Sam Cooke o Eric Clapton. Però res més allunyat de la veritat. Una dosi de realitat corrobora que estem a l’any 2017, i Solomon Hicks és d’un dels aspirants a rei del blues actual. I té, només, 22 anys.

King Solomon Hicks, Jazz Festival l’Estartit. ©Agus Izquierdo

Divendres passat, la Plaça de la Llevantina de l’Estartit s’acomiadava del dia i preparava el millor concert de benvinguda possible: estrenant el Jazz Festival amb l’actuació d’un dels músics de blues més emergents i virtuosos de l’actual panorama musical.

El ‘Little B.B. King’, com el coneixen als Estats Units, va sortir a l’escenari cortejat pels seus companys de banda. Còmode, confiat, com el soldat de primera línia que sap que ho té tot guanyat, i que només juga per divertir-se. Tal va ser el talent desplegat, que el públic va acabar el concert dempeus, posseït pel frenesí musical ofert pels músics.

Solomon va oferir una autèntica demostració de talent, i va fer cridar les sis cordes de la seva guitarra, acompanyat per una formació musical exquisida. Amb William Gorman tocant l’orgue, Kirk Yano al baix i Norman Paul Edwards Jr. a les baquetes, el quartet va oferir un repertori variat i majestuós, digne d’un espai com la Plaça de la Llevantina, amb les Medes de fons.

El concert culminava amb una versió de la “Maybellene” de Berry i, com el rei misericordiós que és Solomon Hicks, va baixar amb el seu grup per firmar, somrients i entregats, els discos que venien a l’estand del recinte.

©Agus Izquierdo

Haver tingut a prop a l’artista novaiorquès ha estat un luxe, mèrit de l’organització del festival. Aquests dies, la banda actuarà a Catalunya i gran part de l’Estat Espanyol presentant el seu últim àlbum: Carrying of the Torch of the Blues. Ha estat una enorme sort, per molts de nosaltres, haver coincidit amb ell a la Costa Brava.

El Jazz Festival de l’Estartit ha tornat i, des del 14 de juliol al 12 d’agost, es podrà escoltar en directe una selecció de jazz i música negra de primera qualitat. Entre la programació d’enguany, destaquen artistes com Madelaine Peyroux, Paula Grande o Kandace Springs.  Podeu consultar més informació punxant la web oficial del festival.