Juny digital a Barcelona

3.06.2015

Aquest mes de juny Barcelona es convertirà en l’epicentre de la cultura digital amb el programa “Digital Juny” que inclourà congressos, jornades, trobades, exposicions, formacions i debats. La iniciativa ha estat obra del Departament de Cultura i té per objectiu fomentar la concentració de festivals i trobades sobre cultura digital que se celebren a la ciutat.

El creador de Pac-Man, Toru Iwatani, participarà al Gamelab d'enguany

El creador de Pac-Man, Toru Iwatani, participarà al Gamelab d’enguany | Foto: The Hardlow

“Digital Juny” neix de la necessitat d’agrupar els millors esdeveniments de cultura digital per situar Barcelona entre les capitals europees que treballen en el sector digital. A més, també serà una molt bona oportunitat perquè els professionals que assisteixen als festivals s’assabentin de la resta d’esdeveniments, i es crearà així una xarxa més heterogènia de participants.

Cartoon 360 (de l’1 al 3 de juny)

Cartoon 360 és una trobada que facilita als productors audiovisuals convertir un projecte d’animació en una marca crossmedia. L’esdeveniment consisteix en pitchings en què els productors presenten els seus projectes d’animació multisuport davant de vint-i-cinc experts de diversos universos digitals. També hi haurà conferències sobre elements clau del mercat digital, plans de negoci, compromís amb l’audiència, bones pràctiques, distribució, etc.

LOOP (del 4 al 6 de juny)

LOOP és una fira especialitzada en videoart que va néixer el 2003. La necessitat i la mancança en aquest sector van fer que el 2004 es creés LOOP Festival, un esdeveniment col·laboratiu en què hi participen institucions, plataformes diverses de producció i difusió, artistes i professionals locals i internacionals.

Atlàntida Film Festival (del 8 de juny al 8 de juliol)

Aquest festival va néixer amb la voluntat de presentar les millors pel·lícules inèdites al nostre país. Enguany, vol posicionar-se com l’espai on es descobreixin les darreres tendències audiovisuals: joves creadors que triomfen arreu gràcies a les innovacions tecnològiques. Les pel·lícules es podran veure a Filmin i les conferències es faran en col·laboració amb el Sonar+D.

B’Ars (de l’11 al 14 de juny)

B’ars és una fira especialitzada en efectes visuals (VFX) per al món del cinema, la publicitat i els videojocs, que busca unir la indústria i el talent creatiu d’una manera amena i divertida. Està orientada a professionals i estudiants de la vessant artística dels VFX i el seu procés de creació, a través de conferències, classes magistrals, activitats de networking i una fira de treball.

Jornada e’TIC (17 de juny)

La DGTS és conscient que en un temps on internet domina les nostres vides, el tema de l’ètica al voltant de l’ús de les TIC requereix una centralitat que encara no ha té. Per això plantegen fer un llibre blanc i una jornada de reflexió al voltant de temes com els nous humans (en relació als implants), orfes digitals, privacitat, etc.

4 Motors X Europe (18 de juny)

Catalunya té la presidència del grup de cultura dels 4 Motors per a Europa i per això projecta organitzar una trobada dels responsables de les quatre regions (Catalunya, Llombardia, Baden-Württemberg i Roine-Alps) per debatre i consensuar temes relacionats amb la innovació i les noves tecnologies aplicades a la cultura.

Sónar+D (del 18 al 20 de juny)

Sónar+D és un congrés internacional que aglutina un conjunt d’activitats amb un eix comú: la relació entre creativitat i tecnologia, i la transformació digital de les indústries culturals que això comporta. Se celebrarà a la Fira Montjuïc on es reuniran experts de tot el món (tecnòlegs, emprenedors, artistes, empreses i investigadors).

Cine Europe (del 22 al 25 de juny)

CineEurope és la convenció europea per a exhibidors de cinema internacionals, nacionals i independents. Propietaris de sales de cinema, operadors i professionals de la indústria són a CineEurope cada any buscant conèixer les últimes tendències, noves idees de màrqueting, fer xarxa amb altres empreses del sector, veure el cinema que ve i assistir a presentacions de productes, i per trobar les últimes i millors tecnologies per millorar les sales.

Gamelab (del 24 al 26 de juny)

Gamelab és una organització dedicada a crear esdeveniments de qualitat en la qual professionals, investigadors, acadèmics, empresaris i inversors del món de l’entreteniment digital es donen cita per trobar inspiració i compartir projectes i idees. Gamelab vol facilitar la connexió amb les pròximes generacions de creadors digitals i vol ser per a ells una font d’inspiració. Durant aquest esdeveniment es farà l’entrega dels VIII Premis del Videojoc, el 25 de juny.

Indie Developer Burger Awards (26 de juny)

Els Indie Developer Burger Awards són uns premis de videojocs organitzats per un grup de desenvolupadors indie. Nascut a l’ombra del Gamelab, en només tres edicions s’ha convertit en la trobada imprescindible per a desenvolupadors independents de tot l’Estat que aprofiten per compartir idees, presentar projectes i dialogar sobre el futur de la indústria.

Learn Do Share (del 26 al 27 de juny)

Learn Do Share BCN és un esdeveniment de dos dies per connectar, descobrir, experimentar, compartir, testejar o incubar propostes narratives multidisciplinàries vinculades amb el cinema, el videojoc, l’educació, la televisió, l’enginyeria de software, la música, les arts escèniques, el sector social, l’ecologia, l’urbanisme, el disseny, el hacktivisme, etc.

Etiquetes: