Judith Jáuregui debuta al Palau de la Música

28.03.2015

Judith Jáuregui actua aquest dissabte 28 de març a les sis de la tarda a la Sala de Concerts del Palau de la Música de Catalunya acompanyada de l’Orquestra Camera Musicae, dirigida pel seu director, Tomàs Grau. Amb un programa 100% Beethoven, la formació tarragonina abordarà una obra clau del repertori universal, la Cinquena Simfonia del compositor.

Judith Jáuregui

Judith Jáuregui

Aquesta temporada, l’OCM presenta una producció pròpia al Palau de la Música, a partir d’aquest dissabte fins al 16 de juliol. Donarà el tret de sortida inaugural de la temporada Judith Jáuregui com a solista en la interpretació del Concert per a piano i orquestra número 3 de Beethoven, mentre que l’orquestra interpretarà en solitari la Simfonia número 5 del compositor alemany. Segons Grau, l’OCM està “en un bon moment per fer una cinquena de Beethoven” i Jáuregui ha destacat que el Concert per a piano i orquestra número 3 “és un dels més emblemàtics de la literatura pianística, on Beethoven deixa veure la seva ànsia de romanticisme”.

Jáuregui, que acompanyarà l’orquestra en el seu debut el proper 31 de març a l’Auditorio Nacional de Madrid, ha volgut destacar la “passió, joventut, rigor professional i humilitat” de l’Orquestra Camera Musicae, que ha gaudit d’una bona rebuda per part del públic. De fet, la formació, que ja ha enregistrat alguns discs, ha actuat a sales de concerts com L’Auditori de Barcelona, el Palau de la Música Catalana o el Teatre Principal de Maó, i ha participat a cites importants com el San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival Internacional de Cambrils, el Festival Interludi de Calonge o el Festival Internacional d’Altafulla, entre altres.

Un repertori equilibrat

Aquesta tercera temporada combina propostes clàssiques amb altres més innovadores. Per això s’han elaborat cinc programes “de tall mol diferent per donar a conèixer l’orquestra en cinc facetes”, segons n’ha detallat el director. Si bé l’OCM va néixer amb l’objectiu de participar en les representacions operístiques, a partir del 2008, la formació organitza la seva pròpia temporada de concerts, en els quals compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i nous autors.

A banda del primer concert d’aquest dissabte 28 de març al mateix Palau de la Música, el proper dilluns 27 d’abril el Cor Jove de l’Orfeó Català, juntament amb el pianista i director Albert Guinovart i Esteve Nabona, oferirà un concert de fragments i escenes musicals on interpretaran obres de Guinovart.

Al Petit Palau s’hi oferiran dos concert: un, el proper 22 de maig, en què l’orquestra interpretarà obres de Falla, Ravel i Debussy, que l’orquestra interpretarà sota la direcció de Tomàs Grau. L’altre, el 14 de juny, en una actuació on l’orquestra oferirà obres de Mozart Atterberg i Grieg, i comptarà amb la participació d’Oleguer Beltran, concertino-director, i Joaquín Riquelme a la viola.

Finalment, el 16 de juliol es tancarà el cicle a la Sala de Concerts del Palau de la Música. La formació, juntament amb la soprano Marta Mathéu, el pianista Albert Guinovart i el director Tomàs Grau, oferiran el concert De Catalunya al món.