Joshua Redman inaugurarà el Festival de Jazz de Girona

4.09.2015

El saxofonista californià és la gran estrella internacional del certamen, que sacsejarà la urbs, amb una petita escala també a Banyoles, entre el 13 i el 26 de setembre. La majoria dels actes són gratuïts.

Joshua Redman

Joshua Redman

Girona estima el jazz. A més de la programació regular que el Sunset Bar organitza al llarg de l’any, festivals com el Tempo – Sota les Estrelles garanteixen una oferta més farcida a l’estiu, que acaba també amb jazz a la ciutat del Ter i de l’Onyar. El 15è Festival Jazz Girona marca el compàs de canvi d’estació, amb el millor del gènere a Catalunya i algun referent internacional. És el cas del Trio encapçalat pel saxofonista nord-americà Joshua Redman, un dels més destacats d’aquest principi de segle i mil·lenni. Fill del també saxofonista Dewey Redman, actuarà a l’Auditori en el concert inaugural del cicle, el 13 de setembre, en el que serà el seu moment més esperat.

Quatre dies després, una altra de les fites del Festival gironí, el Quartet del bateria Ramon Prats, amb la seva proposta experimental i d’avantguarda, a la Sala Planeta, demostrant també que el festival té la capacitat de ramificar-se per diferents espais de la ciutat, sigui la Casa de Cultura o la Fundació Valvi. A més a més, es manté també l’habitual col·laboració amb l’Ateneu de Banyoles, on el dia 24 es podrà escoltar un tribut a John Coltrane i Johnny Hartmann.

La majoria dels actes del certamen són gratuïts o de preu reduït i inclouen un concert de swing a l’aire lliure, a la Plaça del Mercadal, el dia 26, fent de cloenda. I encara propostes ‘sorpresa’ a càrrec de DJ’s fortuïts – en realitat seran músics, periodistes i fins i tot un «destacat director de cine local», segons han explicat els responsables de l’esdeveniment, afegint: «aquestes sessions de disc jockeys seran anunciades només a mesura que el festival vagi avançant». O sigui, que s’ha d’estar atent.

El jazz anima i intriga, a Girona.