José Quevedo ‘El Bolita’ fa una estada a l’ESMUC

12.06.2016

Com cada final de quadrimestre a l’ESMUC, els concerts del cicle de Grans Conjunts tornen a mostrar davant el públic el resultat de la tasca formativa i docent que s’ha fet al llarg del curs. El tret de sortida del cicle serà l’actuació del Conjunt de Flamenco, el dilluns 13 de juny, amb la direcció del guitarrista José Quevedo “El Bolita”.

José Quevedo 'El Bolita'

José Quevedo ‘El Bolita’

 

Aquest dilluns 13 de juny a les 19h l’Auditori del Centre Cívic Sant Martí de Provençals (C. Selva de Mar, 215, Barcelona) acull a les 19h el concert de grans conjunts dels alumnes de flamenc, que han participat des de dimecres passat en un taller amb el guitarista José Quevedo El Bolita, músic convidat d’enguany. “Han estat uns dies molt intensos”, ens diu el guitarrista, que ha estat assajant tot el cap de setmana amb els almnes a partir de peces del seu propi repertori i de col·laboradors seus amb la idea de transmetre’ls la seva manera d’entendre el flamenc. El Bolita ha destacat per la seva capacitat de col·laborar amb altres músics. Sempre té dos o tres projectes en dansa amb altres guitarristes i cantants de flamenc. Explica que el mou la inquietud i les ganes d’aprendre constantment. El Bolita ens parla dels seus referents. En la seva constel·lació de mestres brilla per damunt de tot l’estrella de Paco de Lucía. També hi ocupa un lloc destacat Camarón de la Isla o Manolo de Huelva. Entre les cantants admira La niña de los peines, Terremoto, Chocolate o Agujetas, entre d’altres que son tantes que farien una llista impossible. En aquest vídeo El Bolita explica com el va picar ‘el gusanillo de la guitarra jerezana’.

És la primera vegada que El Bolita imparteix un seminari d’aquestes característiques en una escola superior de música. El músic reconeix que no té temps per dedicar-se a la docència i tampoc n’havia sentit la vocació. “Havia donat alguna masterclass, però és la primera vegada que faig un seminari com aquest i l’experiència ha estat molt positiva. Els alumnes de l’ESMUC s’han pres seriosament aquesta oportunitat que els brinda l’escola i la veritat és que hi ha un nivell molt bo. Després sempre hi ha qui té un talent natural que el fa despuntar per damunt dels altres, però el conjunt és molt bo”, ens diu El Bolita que ens ha atès aprofitant un forat que tenia a l’agenda durant aquests dies d’assaigs intensos.