Jordi Puntí, escriptor a domicili

10.05.2016

Una inicitativa del Goethe-Institut convida autors internacionals a cases de particulars. Jordi Puntí serà l’hoste d’honor a una llar d’Hamburg i de Nancy. L’alemany David Wagner, guardonat el 2013 amb el Premi de la Fira del Llibre de Leipzig, visitarà Barcelona el 18 i el 19 de maig.

Jordi Puntí | © Stefanie Kremser

Jordi Puntí | © Stefanie Kremser

El projecte “Visita a casa” ofereix l’oportunitat a veïns de 15 ciutats europees a obrir les portes de casa seva a deu prestigiosos escriptors per a una trobada ben particular. Els il·lustres convidats compartiran taula amb persones desconegudes d’una altra cultura i idioma en una vetllada informal en la qual l’esfera literària entrarà en contacte amb l’esfera privada. Posteriorment, els escriptors plasmaran les impressions dels seus viatges en relats que seran publicats en format electrònic en cinc idiomes i que es presentaran a la Fira del Llibre de Leipzig 2017.

Què ocorre quan al menjador de casa hi ha un prestigiós escriptor? Aquest innovador format busca promoure trobades intra-europees que permetin intercanvis a nivell personal tot compartint un sopar familiar.

“Més que viure en cases d’altri, entraré i m’estaré a cases d’altri. Menys dormir, tot. I jo puc triar què vull fer”, ens explica Puntí. “Tinc carta blanca, m’han dit. Puc portar el meu ipod i escoltar música, puc cuinar, puc parlar, llegir, el que vulgui”. Puntí només té l’obligació d’escriure un conte després d’aquestes dues experiències, ens comenta Puntí des de Berlín, on aquests dies participa en una conferència europea d’escriptors abans de viatjar a Polónia, on formarà part de l’expedició catalana a la Fira de Varsòvia.

A més de Jordi Puntí i David Wagner, el programa compta amb la participació dels escriptors Marie Darrieussecq (França), Michela Murgia (Itàlia), Sasha Marianna Salzmann (Alemanya), Katja Lange-Müller (Alemanya), Alina Bronsky (Alemanya), Gonçalo M. Tavares (Portugal), Annelies Verbeke (Bèlgica) i Guy Helminger (Luxemburg).