Jordi Pujol a La torre de les hores

30.01.2015

“Caldria que el vídeo de la declaració de l’expresident Pujol s’exhibís amb urgència a totes les aules del país, perquè els nostres jovencells aprenguessin tot allò que ha significat la Transició espanyola a la suposada democràcia” escrivia ahir el filòsof Bernat Dedéu al seu blog La torre de les hores.

Jordi Pujol al jutjat

Un frame del vídeo de Jordi Pujol al jutjat

Dedéu destaca que Pujol no pot declarar en català tot i trobar-se en un jutjat de Barcelona, la presència del sindicat franquista Manos Limpias i, sobretot, el fet que s’han filtrat documents i fragments de la declaració. També considera que els joves, a les escoles, haurien de poder veure l’expresident Pujol, que defineix com “un dels polítics més forts d’Ibèria”, admetent que “no ha regularitzat els calés que tenia a l’estranger per por de les represàlies de tots els governs del PPSOE que ha ajudat a mantenir amb el seu suport explícit”.

Finalment, Dedéu posa el dit a la llaga i demana transparència a tots els partits “que ara es fan els milhomes amb les corrupteles del pujolisme” i expliquim “com es van finançar durant lustres exclusivament amb les quotes dels seus militants”.

Podeu llegir l’article sencer a La Torre de les Hores.