Jordi Cuixart a Núvol: “Les presons són una gran derrota col·lectiva”

21.12.2018

Aquest desembre Núvol ha publicat la revista anual, dedicada als presos polítics. És el colofó final d’un any en què hem enviat setmanalment un plec de revistes als nou companys i companyes injustament empresonats. El 16 de desembre, Jordi Cuixart va escriure’ns una carta on parla de la importància de la cultura i la humanitat dins i fora de la presó. La compartim amb tots vosaltres i tornem a demanar la llibertat de tots els polítics i activistes injustament empresonats.

Jordi Cuixart a la seu d’Òmnium, el 23 de setembre de 2017 | Foto: Bernat Vilaró

Estimats Bernat i tota la família de Núvol,

Moltíssimes felicitats i una abraçada forta i sincera pel merescut Premi Nacional de comunicació. I sobretot per l’empenta i l’encert d’aquell 2012 en què vau demostrar que la feina ben feta supera totes les incerteses, especialment quan respon a l’estima i la il·lusió. Artesania, sensibilitat i profunditat.

I una vegada més, agraïment infinit pel suport constant i pels articles que arriben puntualment a la presó; autèntica font de llibertat dins la cel·la. A banda de ser un gest profundament solidari que emociona, t’asseguro que té tot el sentit. Les presons són una gran derrota col·lectiva, i és imprescindible que hi entrin la cultura i l’humanisme. “Voces al aire” és un programa de ràdio fet per interns de presons catalanes; hi col·laboro des que vaig entrar a Lledoners i és d’una gran riquesa humana! Igual que els tallers de ceràmica, els clubs de lectura i els concerts i les sessions de cinema o teatre. Ens fan millors a tots.

Convençut que en aquest planeta on avui creix la injustícia i l’odi, s’acabaran imposant l’art i la tendresa. Cap presó ni cap sentència ens impedirà seguir treballant per la cultura i les llibertats avui perseguides. Una cultura valenta, crítica i desacomplexada. Conscient dels seus matisos i amb vocació universal. Gràcies per compartir en la lluita.

Amb tot l’agraïment del món!
Mil gràcies per ser-hi.
Jordi Cuixart,
President d’Òmnium Cultural.

Podeu adquirir la revista Núvol aquí. També la trobareu a les llibreries. Vet aquí la llista de llibreries que l’han acollit. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. L’art i la tendresa han d’acabar guanyant, sí. Per això treballem les 24 hores del dia, fins i tot quan dormim i hi veiem clar, com deia el poeta Foix.