Jordi Casassas, reelegit president de l’Ateneu Barcelonès

17.03.2017

Jordi Casassas tornarà a ser president de l’Ateneu Barcelonès. Així ho han decidit els socis de la institució, que han escollit la candidatura Ateneu @el teu per governar aquesta casa de la cultura.

Jordi Casassas | © Ester Roig

El ja president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, ha estat reelegit en el càrrec. Casassas, que és professor d’història contemporània a la UB i membre de l’Institut d’Estudis Catalans, ha guanyat unes eleccions marcades per un rècord de participació.

En una entrevista a Núvol, el president explicava que part dels esforços d’aquesta legislatura anirien encaminats a les noves tecnologies, tasca que ja havia començat els anys anteriors. “El que pretenem és que aquestes noves tecnologies impulsin una nova perspectiva de la política cultural de la casa”, afirmava Casassas, “per coordinar i impulsar la vida interior de les seccions, i per la projecció exterior que ja hem fomentat molt però que ara volem que s’incorpori en aquestes noves tecnologies”.

L’historiador també afirmava que treballarien perquè les seccions de l’ateneu tornessin a recuperar el seu protagonisme. Les seccions són dotze categories temàtiques dins de les quals es dinamitza la vida associativa de l’entitat i que englobal l’activitat cultural de l’Ateneu.”Les seccions s’han esmorteït, gairebé han desaparegut, han vist reduïda la seva activitat al mínim”, declarava Casassas, “Necessitem que recuperin la seva vitalitat i la incrementin”. Algunes d’aquestes seccions són la d’arts visuals, la d’escacs o la de filosofia.

En total, han votat 1.317 socis, dels quals 1.290 ho han fet presencialment i 27 ho han fet per correu. La xifra de participació electoral és la més alta de la història de l’Ateneu Barcelonès i es xifra en un 42,2%. Respecte de l’any passat, el vot total s’ha incrementat un 5%. El vot per correu ha disminuït un 90% i el presencial s’ha incrementat un 30%.

La candidatura de Casassas (Ateneu @el teu) ha obtingut 541 vots, per davant dels 398 de Bernat Dedéu i dels 345 de Genís Roca. El traspàs de poders de la Junta Directiva a la nova Junta Directiva del President –que té sentit perquè hi ha càrrecs renovats- es farà el pròxim 29 de març, durant l’Assemblea General de socis. El mandat de Casassas, doncs, s’allargarà fins a l’any 2021.