‘Joc de trons’ dinamita la ciutat de Girona

29.06.2016

Els carrers de Girona han estat uns dels escenaris protagonistes de la sisena temporada de Joc de trons. Al llarg dels deu capítols hem pogut identificar zones de la ciutat, com la pujada de Sant Domènech, la plaça dels Jurats, el carrer del Bisbe, el Call o barri jueu, els banys àrabs, l’interior del monestir de Sant Pere de Galligants, i, de manera destacada, la catedral de Girona, que a Joc de trons ha estat l’emplaçament de la religió predominant dels Set Regnes, la Fe dels Set, que té la seu central a la ciutat de King’s Landing (Desembarcament del Rei). La ciutat, a més, ha encarnat també els escenaris d’altres localitzacions de la sèrie, com Braavos i la Ciutadella.

Escena gravada a la catedral de Girona.

Escena gravada de Joc de Trons a la catedral de Girona.

Destacaríem l’espectacular fotografia del ‘passeig de la vergonya’ de Margaery Tyrell, acció que es desenvolupa a l’escalinata de la Catedral de Girona. Una altra de les escenes en les quals la ciutat de Girona va tenir més presència, és sens dubte la protagonitzada per Arya Stark, quan és perseguida per Waif.

La Pujada de Sant Doménech és un dels escenaris de la persecució. / Youtube

La Pujada de Sant Doménech és un dels escenaris de la persecució. / Youtube

Però aquestes no són les úniques localitzacions de la sèrie a Catalunya. El castell de Sant Florentina s’ha convertit en la Casa Tarly, on “Sam i Elí van a parar després de fugir del Castell Negre i de la Guàrdia de la Nit”, tal com avança Núria Juanico en aquest article al diari Ara (conté spoilers).

L’últim capítol de la sisena temporada, però, ha estat explosiu per a la capital gironina. Ho podeu comprovar en aquest vídeo.