Joan Margarit, entre els convidats a la Fira del Llibre de Buenos Aires

1.09.2018

Joan Margarit i Hèctor Lozano són els primers noms confirmats al programa de Barcelona a la Fira del Llibre de Buenos Aires. També s’ha anunciat que la cantant Sílvia Pérez Cruz oferirà el concert de la ‘Noche de la feria’.

Joan Margarit | Foto de Noemí Roset

El poeta Joan Margarit i el guionista de la sèrie ‘Merlí’ Hèctor Lozano són dos dels primers noms confirmats en el programa de Barcelona com a ciutat convidada d’honor a la Feria Internacional del Llibro de Buenos Aires del 2019. Es tracta d’un dels esdeveniments literaris més importants entre les fires de parla hispana, i aplega cada any més d’un milió de visitants. Representants de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Institut Ramon Llull han estat presents avui a la presentació oficial de la fira a l’Argentina.

El director del Llull, Manuel Forcano, ha afirmat que es farà “un gran desembarcament” amb un mínim de 35 autors en català i castellà a la fira sud-americana. En el marc de la presentació de l’esdeveniment també s’ha anunciat que la cantant Sílvia Pérez Cruz actuarà durant la ‘Noche de la feria’, un gran esdeveniment musical organitzat per la ciutat convidada en un escenari a l’aire lliure. Pérez Cruz oferirà un espectacle musico-literari creat especialment per a l’ocasió.

L’Institut Ramon Llull, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat, així com diferents agents del sector editorial, estan sumant esforços per articular un programa professional i cultural que mostri els principals actius com a ciutat literària, capital editorial i capital de la literatura catalana. En els propers mesos es donaran a conèixer el conjunt de noms que representaran la diversitat del panorama literari barceloní.