Joan-Lluís Lluís s’estrena com a poeta

19.05.2014

Ahir l’escriptor rossellonès es va estrenar com a poeta al museu Marès, en un recital organitzat per la Setmana de la Poesia de Barcelona. El públic assistent, que el coneixia només en la seva faceta de narrador, es va endur una bona sorpresa.

Joan-Lluís Lluís llegeix els seus primers poemes al Museu Marès. Foto Perp Herrero

El recital va reunir poetes d’arreu dels Països Catalans. Ja ho deia Miquel Bauçà, que els Països Catalans era una idea que ja només tenia sentit per als poetes. Ahir el comissari Ernest Farrés va presentar el recital ‘La somio completa’ que va aplegar al pati del Marès poetes de tot el territori de parla catalana: la valenciana Teresa Pascual, l’alguerès Antoni Coronzu, el mallorquí Gabriel Sampol, l’autor de la Franja Hèctor Moret, l’andorrana Teresa Colom, el català Àlex Susanna i Joan-Lluís Lluís, representant de la Catalunya Nord.

Abans de començar a recitar, Lluís va advertir els assistents que era la primera vegada que llegia un poema seu en públic. “Si no em desmaio avui no em desmaiare mai”, va dir abans de començar a llegir el primer vers: “La teva carn grinyola com un portico mal tancat”. Joan-Lluís Lluís va llegir poemes d’un recull inèdit. Els versos que va llegir van anar de la foscor a la llum. Lluís alterna poemes breus, més lírics, amb d’altres més llargs, que són més discursius, amb una tirada a l’anàfora i a l’argumentació.

Joan-Lluís Lluís ha escrit també  una sèrie de haikús que són endevinalles sobre obres literàries clàssiques. Us n’oferirem un tast ben aviat a Núvol.