Jo Jet i Maria Ribot presenten ‘Viatges i flors’ al Kursaal

7.05.2014

El dia 10 de maig a les 21.00 h el duet format pel cantautor manresà Jordi Jet i la cantant fruitosenca Maria Ribot presenten el seu primer treball conjunt, Viatges i Flors. Núvol us convida a aquest espectacle. Reserveu les vostres invitacions a info@nuvol.com. Places limitades.

Imatge de Jo jet i Maria Ribot

Un treball autofinançat amb la plataforma de micromecenatge Verkami, en el qual sentirem 12 composicions que tenen com a fil argumental un conte escrit pel mateix Jet, on la seva protagonista busca el lloc del món on comença la primavera. Un viatge que la portarà a recórrer diferents mons i a conèixer molts personatges. I és que cada capítol correspon a una de les dotze cançons que configuren el treball.

Aquest primer projecte conjunt compta amb diverses col·laboracions interessants en els arranjaments i en les veus, com ara Gossos, Josep Thió o grups de l’escena bagenca com Bob i el Lladre o Clepton. Una altra de les agradables sorpreses d’aquest treball és que les il·lustracions també hi tenen un paper central. Tot plegat, el converteix en un petita joia delicada i molt íntima. El títol del cd-llibre és un homenatge a Viatges i flors de Mercè Rodoreda.

Us n’avancem un petit fragment per animar-vos a gaudir d’aquest concert:

“Cada cop que l’hivern despullava els arbres dels carrers i marcia les flors dels jardins, una tristor estranya s’apoderava de mi. Veia amb serenor com el dia s’escurçava, asseguda a la galeria, mentre el fred mudava el color a totes les coses. Després, a poc a poc, i quan l’hivern arribava al seu pic, tot es capgirava. D’allà on n’havien caigut fulles en sortien gemmes i borrons que feien verdejar de nou les branques. El dia es feia llarg i la llum canviava i tornava tebi el color de totes les coses. Venia la primavera. I la serena i estranya tristor es convertia en una vaga i neguitosa esperança. Un any, cansada d’esperar que arribessin el verd i les flors, vaig pensar que potser jo, que havia vist desfilar davant meu la màgia que duia l’esclat dels brots i les poncelles, podia anar a buscar el lloc on comença la primavera. Vaig ficar quatre coses en una bossa, vaig dir a reveure a tots els meus i em vaig posar a buscar.