Jazz a Vic

20.04.2018

Durant dues setmanes, Vic es convertirà en la capital del jazz de nova creació. L’Alhambra Festival Jazz Vic tindrà lloc del 3 al 13 de maig a la capital d’Osona, i serà una edició molt especial, ja que se celebraran els vints anys del festival.

Big Menu i Escandoloso Xpósito

Seguint l’aposta de presentar propostes de qualitat artística al voltant del jazz més experimental, el festival s’ha convertit en una trobada indispensable per als apassionats del jazz i un espai per escoltar els concerts més innovadors. El cartell d’aquest any està format per artistes capdavanters en l’àmbit internacional, i també per noves formacions. Una vintena d’artistes que actuaran a La Jazz Cava i a l’Escenari Alhambra.

La inauguració de l’edició d’enguany, el dijous 3 de maig, serà a càrrec de l’improvisador, compositor i artista sonor Josep-Maria Balanyà, que estrenarà el seu últim projecte, Groc rabiós. El divendres 4 de maig arribarà la proposta Ok Computer, liderat pel bateria Ramon Prats que recupera el mític disc de Radiohead vint anys després de la seva publicació.

Durant el cap de setmana es podrà escoltar Threejay, del pianista Joan Solana, el baixista Josep Colls i el bateria Joan Carles Marí, amb influències del rock, l’electrònica, el folk o el pop. També el dissabte 5 de maig serà el torn d’un dels artistes internacionals: Craig Taborn Quartet, amb un concert únic a Catalunya. L’endemà, diumenge 6, l’Escenari Alhambra acollirà quatre concerts gratuïts: BUG, Marc Vernis Trio, Big Band 20è aniversari i Raynald Colom.

El festival continuarà la següent setmana, el dijous 10 de maig, amb una proposta original: Guitar Kombat, un combat de guitarra entre cinc dels guitarristes destacats de l’escena musical actual: Pablo Schavarzman, David Soler, Jordi Matas, Nico Roig i Marcek Bagés. L’endemà, divendres 11, arribarà una altra proposta internacional: Quartet Nonlocality.

El dissabte 12 de maig, s’hi duran a terme dues activitats: a les 11.45h els directors artístics del festival, Joan Godayol i Jordi Casadesús, faran una audició comentada d’un dels vinils més transgressors de la història del jazz, New Conception of Jazz, de Bugge Wesseltoft. I a les 12.45h, serà el torn de Radament. Ressonaran propostes com la del quartet Tronik; la de l’organista Txema Riera; el solo del reconegut saxofonista nord-americà establert a Barcelona Bill McHenry, i la proposta d’Albert Cirera & Tres Tambors. Tancarà la jornada el pianista Marco Mezquida, amb un viatge oníric per l’imaginari musical i personal de Maurice.

Per acabar el festival, pujaran a l’Escenari Alhambra el referent del hip-hop estatal Big Menu, que comptaran amb les rimes d’Escandaloso Xpósito en una proposta que es nodreix del soul, el jazz, el funk i l’electrònica.

 

Per saber tota la informació del 20è Festival Jazz Vic entra aquí