Sortegem el nou llibre de Jaume Cabré

21.12.2016

Fa gairebé sis anys que Jaume Cabré va publicar Jo confessoi aquesta primavera tornarà a les llibreries amb una nova obra que es publicarà el dia 5 d’abril. Quan arribi la penombra és un recull de relats. Núvol sorteja dilluns vinent tres exemplars entre els seus subscriptors. Si encara no en sou, us hi podeu apuntar fins al 23 de març al nostre projecte de verkami. 

Jaume Cabré | Foto de Pere Virgili

Jaume Cabré | Foto de Pere Virgili

El 2017, Jaume Cabré (Barcelona, 1947) tornarà a ocupar la secció de novetats de les llibreries. L’escriptor català, que després de dedicar molts anys a l’ensenyament i al guionatge televisiu ara es dedica íntegrament a la literatura, publicarà un conjunt de relats sota el títol Quan arribi la penombra. Segons ha avançat l’editorial, aquesta obra recull “històries tocades per la foscor i per la ràbia, però també per la ironia, la fantasia i el joc”.

Un nen poruc que es rebel·la contra un mestre, un candidat a Nobel davant d’una visita inoportuna, un escriptor que amenaça l’editor; Cabré ha escrit una obra de maduresa plena de contes colpidors i dinàmics. Quan arribi la penombra sortirà a la venda el 5 d’abril del 2017 i els seus relats estan connectats entre ells de forma més o menys explícita.

Fins ara, el recull de contes més destacat d’aquest autor ha sigut Viatge d’hivern, acompanyat per altres obres com les novel·les Les veus del Pamano, Senyoria L’ombra de l’eunuc. Tot i que ja formava part del panorama internacional, l’últim Jo confesso va aconseguir consolidar-lo com a referent contemporani amb més de 100.000 exemplars venuts. Cabré és un escriptor prou valorat com per afirmar que “la veritat, en art, no és el que l’artista creu, ni el seu sistema de valors, ni les seves opinions, sinó allò que, des de la seva obra, potser sense ell saber-ho, transforma el lector”.