Jaume Cabré al Monestir del Burgal

2.08.2012

Avui se celebra una Jornada literària al Monestir de Sant Pere del Burgal al Parc Natural de l’Alt Pirineu, un els escenaris de la novel·la de Jaume Cabré, ‘Jo confesso’. L’escriptor presentarà el seu llibre en aquest indret clau per la trama de la novel.la.

Monestir de Sant Pere del Burgal

 

Avui, a les 19:00 hores, l’escriptor Jaume Cabré presentarà el seu darrer llibre “Jo confesso” al Monestir de Sant Pere Burgal (Escaló). L’autor estarà acompanyat pel president de la Junta Rectora del Parc Natural de l’Alt Pirineu del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Agustí López i Pla, i per l’alcalde de la Guingueta d’Àneu, Josep Antoni Cervós i Costansa, promotors d’aquest acte.

Una part important d’aquest llibre neix precisament d’una visita realitzada per l’autor al monestir de Sant Pere del Burgal ara fa 8 anys, mentre passejava pel Pirineu tot treballant en la seva anterior novel·la “Les Veus del Pamano”, ambientada a la vall d’Àssua. Aquest és també és un altre indret del Pallars Sobirà que esdevé escenari d’aquest relat.

El monestir benedictí de Sant Pere del Burgal és un indret clau per la trama de la novel·la ja que en aquest indret es troba la fusta utilitzada per construir el Vial, nom que rep el violí Storioni que esdevé el fil conductor que enllaça el conjunt d’històries que conformen aquest relat editat en català per Proa.

La novel·la es troba a les llibreries des de l’1 de setembre de 2011 i en menys d’un any se n’han fet 7 edicions i se n’han venut 65000 exemplars de l’edició en català. Ha estat traduïda al castellà, alemany i italià i properament sortirà al mercat en 8 idiomes més.