Jane Monheit arriba al Coliseum de Barcelona

28.04.2015

La cantant Jane Monheit, nominada dues vegades al Grammy per dos dels seus treballs, actuarà per primera vegada a Barcelona el proper 2 de maig a les 23h de la nit al Coliseum, on,  a més de presentar el seu últim disc, The Heart of the Matter, retrà un homenatge a Judy Garland amb un repertori de cançons de pel·lícules com “You Gotta Have Me Go With You”, “Johnny One Note”, “Get Happy” o “The Sweetest Sound”. Núvol sorteja tres entrades dobles per aquest concert. Per participar-hi, heu d’endevinar quin membre de la banda de Jane Monheit està casat amb ella. Envieu-nos la resposta a info@nuvol.com

Jane Monheit | © Timothy Saccenti

Jane Monheit | © Timothy Saccenti

Jane Monheit “destaca com una renovadora de l’estàndard del jazz més pròxim al musical i al pop”, i el seu estil es basa en una “varietat de plantejaments estètics, en un constant respecte per la tradició del jazz vocal, independentment que la seva gola deixi anar paraules pop o fraseigs llatins”.

Jane Monheit es va fer coneguda després de quedar finalista en la Thelonius Monk Competition. Ha publicat nou discos i ha participat com a convidada en molts d’altres. Monheit viatja sempre amb la seva banda, els seus amics, el pianista Michael Kanan, el baixista Neal Miner i el percussionista Rick Montalbano. En aquest disc ha comptat també amb l’impagable col·laboració del guitarrista Romero Lubambo I el productor Gil Goldstein, de qui parla meravelles en el vídeo que podeu veure mess avall. Ja fa uns dies que la cantant està de gira per Europa i aquesta vegada ho fa acompanyada del seu fill, que ha provat per primera vegada la nutella a Europa i n’ha quedat molt decebut, segons ha explicat la mateixa Monheit al seu compte de twitter.

El naixement del seu fill ha marcat un abans i un després a la seva carrera. Ho explica en el vídeo que podeu veure més avall. “Abans treballar era el més important de la meva vida, tenia una pressió enorme per fer-ho bé, no podia cometre cap error”, explica Monheit. “I quan tens un fill, tot això queda en un segon pla, tota la teva vida passa a ser menys important comparat amb el repte de portar una criatura al món i preparar-la per viure-hi. A partir d’aquí, si un dia t’equivoques, no passa res”, diu Monheit.

The Heart of the Matter es compon de dotze temes. La cançó que tanca l’àlbum, “Sing”, té un punt de cançó infantil. “Sempre he fet cançons per a nens, sempre m’ha agradat. M’agraden les cançons amb què tothom, petits i grans, s’hi pot identificar d’alguna manera”, diu Monheit.

En una entrevista concedida a Melissa Barry, Monheit explica que en aquest disc s’ha deixat portar per la seva passió per la música brasilera, en dos temes escrits per Ivan Lin. El seu marit, Rick Montalbano, li va donar la idea d’aparellar dues cançons dels Beatles. “Golden Slumbers” i “The Long and Winding Road”. “Aquestes dues cançons, posades l’una al costat de l’altra, cibren un sentit més profund que el simple fet de ser una cançó de bressol o de trencament. Tendeixo a fer-ne una interpretació una mica tremenda, però està bé deixar-ho tot una mica obert perquè l’espectador se’n faci la seva pròpia idea.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Soc un afortunat en el sorteig de les entrades, el concert va ser magnific, per lo tant deixeu-me agrair-vos la vostra gentilesa, les entrades molt ben situades a platea, una nit màgica per la meva parella i per mi. Repeteixo l’agraiment.Gracies.