Isidre Grau. El dia de l’incident

29.09.2013

 Isidre Grau publica El dia de l’incident, un recull de tretze relats. L’editor de Meteora Jordi Fernando i l’escriptor Jordi de Manuel l’han presentat a la Llibreria La Central del Raval. Marta Gil hi va ser i ens en parla a Núvol.

 

Isidre Grau ha presentat 'El dia de l'incident' (Meteora) a la Llibreria La Central

 

Fent una repassada de les nostres trajectòries vitals, segurament, podríem trobar un moment d’un dia especial, un espai en el temps en què va ocórrer alguna cosa que va significar un punt d’inflexió en la vida de cadascú. Aquest moment, no necessàriament suposa un canvi radical en la forma de fer o viure la vida, però és un instant que no s’oblidarà mai i que tindrà un significat especial per a qui l’hagi viscut.

Aquest és el fil conductor dels tretze relats que composen El dia de l’incident, la nova obra d’Isidre Grau, publicada per Editorial Meteora. Els relats, uns més llargs, uns altres més curts, traslladen les característiques dels seus personatges als que, sense necessitat de moltes línies de text, podem arribar a conèixer; la força i energia del moment que viuen, però sobretot, la intensitat del que suposen els incidents que cada un d’ells viuen i les conseqüències que implicaran.

Editorial Meteora i la llibreria La Central del Raval han organitzat un acte per presentar El dia de l’incident. En aquesta presentació hi van ser Isidre Grau, acompanyat de Jordi Fernando, l’editor, i Jordi de Manuel, escriptor i padrí oficial del llibre, com a copresentadors.

Jordi Fernando, en una petita introducció va explicar el motiu pel qual una editorial com Meteora publica llibres de relats, recordant anècdotes de la seva infància i afirmant que els relats són com “l’aventi, una mena de bàlsam que servia per fer passar un mal moment”. Per la seva banda, Jordi de Manuel, escriptor que tot just acaba de publicar La decisió de Manperel, va fer un repàs pels diferents relats que componen El dia de l’incident, destacant que “la vida està feta de petits incidents, de petits detalls que fan que siguem el que som”. Durant la tertúlia, Isidre Grau va comentar part del que exposa en les últimes pàgines del llibre i va recordar que “tan sols he procurat unir les històries per un fet que em sembla esperançador: encara que la vida sol discórrer per camins coneguts, sempre ens arriba l’oportunitat de redescobrir-nos sota una altra claror. Llavors tot pot ser diferent, o no”.

Isidre Grau és autor de dotze novel·les, entre les que destaca Els colors de l’aigua, Premi Sant Jordi de novel·la l’any 1985. També és autor de diverses obres de narrativa breu i assaig que conformen una carrera literària que va iniciar el 1980 amb la publicació de Fugida en gris.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Hi vaig ser, a la presentació d’un latre llibre del gran escriptor Isidre Grau, al temple magne de la Central del Raval. Si les narracions de l’Isidre són diàfanes… és perquè la lectura et va portant vers els records i les vivències particulars, personals. Estic parlant, és clar de El dia de l’incident. per a mi, que a la vida he tingut tants incidents i tants accidents i per tants tants dies per fer-ne memòria, el llibre de narracions ha estat de vital importància per fer literatura dels mmeus incidents. Una altra cosa n’és la capacitat narrativa que, en el cas de l’Isidre n’és del tot transparent i per això punyent. Manera posiitiva de veure la vida que cal agrair. Non multa sed multum.