InTarsi arriba a La Vela de Sabadell

19.05.2016

Després del seu pas pel Mercat de les Flors i el Trapezi de Reus, la cia. “eia” porta el seu espectacle InTarsi a La Vela de Sabadell. Inaugurada el passat mes d’abril i dins de L’Estruch, La Vela és un espai de residència i creació d’espectacles de circ, on també hi haurà exhibició. Recuperem la crítica d’InTarsi d’Oriol Puig Taulé i sortegem cinc entrades dobles per aquest divendres. Si voleu participar al sorteig envieu un correu a info@nuvol.com.

L'espectacle inTarsi, de la companyia de circ "eia"

L’espectacle inTarsi, de la companyia de circ “eia”

Diumenge al migdia vam anar al Teatre Bartrina, on feien InTarsi, espectacle que el dissabte no vam poder veure perquè (encara) no tenim el poder de teletransportar-nos (teníem entrada a les nou del vespre, però estàvem levitant després de veure CorroC, gaudint d’un vermut i xerrant amb els Escarlata Circus). Dirigit per Jordi Aspa i amb una abassegadora llista d’entitats col·laboradores (La Central del Circ, L’Estruch. Fàbrica de Creació de les Arts en Viu, La Grainerie. Fabrique des Arts du Cirque – Toulouse, Espace Catastrophe – Brusel·les, Subtopia – Estocolm, Atelier Culturel de Landerneau, Flic Scuola di Circo di Torino i l’Escuela de Circo Carampa – Madrid) InTarsi es va estrenar al Mercat de les Flors dins del cicle Circ d’ara mateix el passat mes d’abril.

La segona creació de la Companyia de Circ “eia”, després de fer més de 150 actuacions per 12 països amb Capas, és un muntatge d’aquells rodonets: tot està bé, tant la direcció com la posada en escena, tant l’escenografia com el vestuari. Ja sigui a nivell individual o col·lectiu, els “eia” despleguen el seu talent, jugant amb l’escenografia com amb un joc de construcció gegant, i meravellen xics i grans amb les seves habilitats físiques. Quatre mascles alfa, quatre súper-homes de cossos cisellats, que desprenen suor i testosterona a cada salt, a cada acrobàcia. Però, sortosament, aquests homes també són sensibles i delicats, irònics i juganers, i no defugen l’evident homoerotisme que desprèn un espectacle fet amb quatre homes forçuts que es toquen tota l’estona. InTarsi juga amb el cos, eminentment, però també amb l’espai escènic i sonor, essent especialment celebrat el número de Manel Rosés ballant la seva coreografia anteriorment dita al micròfon (“Mà, mà, mà, peu, peu, peu, peu, folclore… mà”). No ens oblidem tampoc de l’acròbata Fabio Nicolini, amb cos d’atleta i mirada trapella,Fabrizio Giannini, portor massiu però amoròs, i Armando Rabanera, un àgil encantador, gran clown, que es va emportar la major part de les rialles de l’espectacle.