Institute of the Arts Barcelona, una nova escola d’arts escèniques

26.02.2013

El nou Institute of the Arts – Barcelona inicia el seu camí amb una proposta única per a la formació en arts escèniques a Europa. L’IAB és una nova escola internacional que ofereix títols de grau i postgrau en vàries disciplines relacionades amb les arts escèniques, validats per la Norwich University of the Arts.

A partir d’aquest estiu, els estudiants d’arts escèniques d’arreu del món tindran la possibilitat d’estudiar en un entorn privilegiat – com n’és l’àrea de Barcelona- i d’obtenir títols universitaris amb validesa internacional. L’Institute of the Arts Barcelona (IAB), la primera escola d’arts escèniques d’Europa continental que integra les habilitats tècniques, la innovació creativa i l’esperit emprenedor, començarà a oferir els seus primers cursos al juliol de 2013.

A l’IAB, els estudiants de diverses disciplines – interpretació, dansa, teatre musical, música pop, escenografia, creació i administració d’empreses artístiques i producció cinematogràfica – aprendran sota el mateix sostre a través d’un enfocament interdisciplinari. Això els permetrà compartir experiències i treballar en projectes conjunts – tal i com ho faran després de graduar-se.

“L’IAB permetrà als seus estudiants tenir un primer apropament al món de les arts escèniques, en generar un entorn de formació internacional que promou la col·laboració entre professionals de diferents disciplines. El nostre objectiu es oferir-los una perspectiva global que els ajudi més tard a desenvolupar la seva carrera professional sense limitar-se a les fronteres dels seus propis països”, afirma Giles Auckland-Lewis, Fundador i CEO de l’Institute of the Arts Barcelona.

L’IAB ha decidit establir-se a l’àrea de Barcelona perquè és un lloc de gran interès, reconegut a nivell mundial, on és possible portar una vida cultural activa. A la vegada, Barcelona ofereix per si mateixa un entorn intercultural i creatiu que indubtablement tindrà una influència positiva a la formació dels estudiants de l’IAB.

 

Instal·lacions de l'Institute of the Arts a Sitges

La nova escola estarà ubicada a Sitges, dintre d’un espai modern i singular, que destaca pel seu disseny simple i pur i per l’alta qualitat de la seva infraestructura. Aquí, l’IAB té com a objectiu crear un centre internacional per a la indústria de les arts escèniques, proporcionant un important impacte econòmic directe i indirecte als sectors relacionats amb la cultura i les arts. “L’IAB crearà nombroses oportunitats per al sector de les arts escèniques a Espanya, tant per oferir llocs de treball interessants per als professionals locals com per proporcionar als estudiants les eines i el coneixement amb els que crear les seves pròpies oportunitats de negoci”, afegeix Mark Lethem, president de l’IAB.

A més a més, l’IAB s’ha compromès a facilitar l’accés a l’educació de les arts i a contribuir a la comunitat local a través de la participació en associacions i iniciatives que recolzin a joves desafavorits i que atenguin necessitats socials. L’institut està actualment treballant en acords de beques amb la finalitat de poder oferir aquestes possibilitats a aquelles persones que ho requereixin.

Aquest institut ha estat fundat per Giles Auckland-Lewis, i en el seu desenvolupament inicial s’inspirà i rebé recolzament del Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA), del que Paul McCartney és patrocinador principal (cofundador i benefactor principal). LIPA ha recolzat el desenvolupament curricular i l’organització del nou IAB.

Peter Jones, director de màrqueting i responsable de reclutar alumnes, ens explicava durant la presentació del nou centre a Barcelona que s’han proposat de crear un claustre de professors realment internacional, amb ballarines russes que vindran a ensenyar dansa i actors americans que faran classes d’interpretació. “També ens hem proposat que l’alumnat sigui plural i internacional, i que l’escola es converteixi en un pol d’atracció d’estudiants de tot el sud d’Europa”, avança Peter Jones. L’Institute s’ha instal·lat en un edifici municipal de Sitges que havia quedat en desús. L’acord entre I’Ajuntament de Sitges i l’Institute of the Arts ha estat complex, laboriós, però totes dues parts hi han posat moltes ganes, perquè tothom hi té molt a guanyar. La tranquil·litat i el clima de Sitges són  ideals per l’Institute of the Arts. I per a Sitges l’impacte econòmic d’un petit campus de 500 alumnes serà molt positiu i aportarà molta vida al poble.

Els cursos a l’Institute of the Arts Barcelona

L’Institute of the Arts Barcelona oferirà programes compatibles amb Bolonya, i títols de grau i postgrau en interpretació, dansa, teatre musical, música pop, escenografia, creació i administració d’empreses artístiques i producció cinematogràfica. Tots els títols seran oficials i estaran validats per la Norwich University of the Arts.

A l’any acadèmic que començarà al setembre de 2013, l’IAB oferirà els següents cursos: Diplomatura IAB en Interpretació, Diplomatura IAB en Teatre Musical i Diplomatura IAB en Dansa. Tots aquests cursos seran d’un any de duració, període en el que s’assentaran les bases per accedir a la borsa de feina o a un curs universitari a temps complet.

A partir de setembre de 2014, l’institut també oferirà títols de grau en interpretació, dansa i teatre musical, i des de setembre de 2016 s’oferiran també títols de grau superior en Direcció Escènica, Creació i Administració d’Empreses Artístiques, Música Pop i Producció Cinematogràfica.

A més a més, al juliol i agost de 2013, l’IAB oferirà cursos d’estiu d’Interpretació, Dansa i Teatre musical per a joves estudiants d’entre 7 i 15 anys i cursos professionals per a estudiants de més de 16 anys.

Totes les classes seran impartides en anglès, excepte alguns cursos curts d’estiu que seran en castellà.

 

 

Sobre l’Institute of the Arts Barcelona

L’IAB és el primer institut d’arts escèniques d’educació superior a Europa continental que integra dintre del seu pla d’estudis la innovació empresarial i l’esperit emprenedor creatiu junt amb el desenvolupament de les habilitats artístiques i els coneixement tècnics. L’Institute of the Arts Barcelona oferirà programes compatibles amb el pla Bolonya, i títols oficials de grau i postgrau en interpretació, dansa, teatre musical, música pop, escenografia, creació i administració d’empreses artístiques i producció cinematogràfica. La institució ofereix als estudiants una oportunitat única d’aprendre les diferents habilitats sota un mateix sostre a través d’un enfocament interdisciplinari, fet que permet als graduats convertir-se en professionals independents capaços de trobar o crear els seus propis llocs de treball.

Per a més informació, visiteu: www.iabarcelona.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris