Es reprèn el Festival Ingràvid, ara a Figueres

5.10.2014

El festival de cultura contemporània empordanès Ingràvid ha passat per Barcelona (al centre de cultura Arts Santa Mònica) al llarg d’aquest mes de setembre. A partir del 10 d’octubre i fins el dia 12 del mateix mes, el festival s’instal·larà a la ciutat de Figueres, a l’Empordà, amb una concentrada però variada programació, després d’una estada molt positiva a l’Arts Santa Mònica.

 

Festival Ingràvid a Figueres

 

Aquest festival de cultura contemporània concep el coneixement com a eina de referència per a la cultura, i, per això, proposa connectar diferents persones, sectors i àmbits a través de la creativitat artística, tot conceptualitzant, produint o programant treballs i projectes artístics i creatius. L’objectiu d’Ingràvid és fer veure que l’espai públic no és només un lloc de pas, sinó un lloc on la ciutadania pot relacionar-se i participar amb esperit crític.

El festival està farcit de propostes: concerts de grups amb particularitats curioses i trencadores, accions poètiques en llocs poc convencionals, o tallers que presenten les noves possibilitats que la tecnologia obre als ciutadans. Una altra de les sorpreses que té programades aquest festival són projeccions de documentals i pel·lícules comentades, així com debats i taules rodones.

De com l’art afecta la societat

Un dels principals objectius de l’Ingràvid és mostrar la importància de l’art en la societat. Per això durant els tres dies que dura el festival, s’hi poden trobar molts tipus diversos d’activitats artístiques, com, per exemple, tallers Non-stop familiars i gratuïts, i altres activitats per a infants, com Donem vida a les serpentines, a càrrec de La Petita Col, que es faran cada dia. L’acte d’inauguració del festival és el dijous 9 a les vuit del vespre, en el marc de l’exposició Me & the curiosity, que tindrà lloc a la Galeria Dolors Ventós (calçada dels Monjos, 26).

Entre algunes de les activitats que es podran fer, convé destacar l’acció grafitera a càrrec de Fuckrylicks, que tindrà lloc el divendres a les sis de la tarda; la taula rodona El paper de l’art en la societat actual, que estarà formada pels ponents Marina Garcés, David G. Torre, Oriol Fontdevila i Albert Merino, programada pel mateix divendres a les nou del vespre; Pim Pom Punk, un concert de cançons populars infantils amb ritmes punks (a càrrec de La Fresca, de la Fundació Collado-Van Hoestenberghe) que tindrà lloc el dissabte 11 a dos quarts de sis de la tarda, o la visita guiada A vista d’ocell, a càrrec de Lina Godoy, que està programada tant per divendres a la tarda com per diumenge al migdia. El diumenge al migdia es proclamaran els guanyadors del Concurs Ingràvid-Windoor, entre moltes altres propostes que podeu consultar al web del festival en aquest enllaç.

Les instal·lacions artístiques estan repartides per tota la ciutat. Es podran visitar obres com La llum que fa ombra, de Jofre Sebastian, Hablar en arte, de Curators’ network, Children at play, de Manel Gràvalos o La instantaneïtat de Ivó Vinuesa.