#ILike_Art

5.10.2016

El Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya ha presentat la nova temporada 2016-17, i ho ha fet amb una missió molt clara: recordar que les galeries són espais gratuïts i oberts a tothom on podem gaudir de l’art, divers i universal, descobrir-lo, estudiar-lo i compartir-lo. Amb l’objectiu de “crear afició”, per tant, han apostat per un lema que no pot ser més (digitalment) directe: #ILike_Art.

Thinking about Gaudí, de Xano Armenter | GGAC

Thinking about Gaudí, de Xano Armenter | GGAC

El bar Núria de Barcelona, al capdamunt de La Rambla, ha estat l’escenari escollit pel Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya (GGAC) per donar a conèixer les propostes d’aquesta temporada, repartides entre les 52 galeries que en formen part i distribuïdes per tot Catalunya. El nou curs arrenca marcat per l’enorme ventall d’ofertes artístiques, amb exposicions individuals i col·lectives i amb la presència d’autors catalans, estatals i internacionals.

D’aquesta manera, es podran veure mostres col·lectives a Atélier, Espai G d’Art (“INSTINT”), Galeria Barbié (“El imaginario irracional”), La GaLeria (“El paisatge habitat”), Galeria Cortina (“Geomatria & Aat”), Lorena Ruiz de Villa, Arte Contemporáneo (“José María Sicilia – Antoni Tàpies”), Mayoral, Galeria d’Art (“Artistes Revolucionaris. Homenatge al Pavelló de la República Espanyola, 1937”) i Traç d’Art. Les exposicions, dedicades a artistes locals i estrangers, també tindran presència a galeries com Contrast, Ismes, Galería de Arte El Claustre, Anquin’s, Galeria d’Art i Círculo del Arte i Out of Africa, entre d’altres. Trobareu més informació sobre els artistes i les mostres en aquest enllaç.

 

Certamen d’Art Vermuts Miró

Però el GGAC també ha aprofitat la convocatòria per anunciar, juntament amb Vermuts Miró, el guanyador del primer Certamen d’art per escollir la imatge que il·lustrarà l’etiqueta del Vermouth Reserva – Miró Art. El concurs s’engloba dins del conjunt d’activitats de començament de temporada de les galeries d’art.

L’obra premiada ha estat Thinking about Gaudí, de Xano Armenter, que s’ha endut el guardó d’una primera edició en què s’han presentat 36 artistes i 49 títols originals de 19 galeries. Els organitzadors, a més, han decidit atorgar un accèssit a Perico Pastor per seu Trencadís.  El Certamen invitava els participants a crear una obra d’art original inspirada en la figura de l’autor de la Sagrada Família.

Thinking about Gaudí té la particularitat d’estar dibuixada amb Ipad. Armenter, d’Àmbit Galeria d’Art (Barcelona), ha explicat que la seva idea es basava en “diversificar el pensament estètic”. La seva il·lustració ha estat premiada per la seva netedat de contorns i per la seva suggestió dels trencadissos típicament gaudinians, com a emblema d’imaginació i de creativitat. Per resumir-ho, Armenter ha pronunciat un eslògan i ha dit que, senzillament, Gaudí el fa gaudir. Totes les obres que s’han presentat al certamen s’exposaran a les seves respectives galeries fins al 15 d’octubre.

Albert Sentís Vermuts Miró), Xano Armenter i Montse Torra presidenta del jurat del Certamen)

Xano Armenter, Albert Sentís (Vermuts Miró) i Montse Torra (presidenta del jurat del Certamen) | GGAC

Des de fa 36 anys, el GGAC treballa en favor de la professionalització i la promoció de les activitats del sector del mercat de l’art català. Teniu més informació sobre el gremi i el començament de temporada a la seva pàgina web.