Ignasi Moreta, premi Memorial Ferran Lara

21.11.2012

L’editor Ignasi Moreta rep el premi Memorial Ferran Lara de la Cambra del Llibre. El premi reconeix la tasca a un jove emprenedor del sector menor de 40 anys, que destaqui pel seu projecte empresarial. 

 

Ignasi Moreta

 

El guardó, atorgat per la Cambra del Llibre de Catalunya, es lliurarà el proper dimecres 5 de desembre durant la celebració de la 27a Nit de l’Edició al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. La Nit de l’Edició ha esdevingut l’acte central del Gremi d’Editors de Catalunya i el punt de trobada anual de totes les persones vinculades al món del llibre que contribueixen al seu creixement.

En el mateix acte, el Gremi d’Editors de Catalunya distingirà Javier Solana amb el Premi Atlàntida 2012, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat de reconegut prestigi que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre i també pel seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. Des de la primera convocatòria, l’any 1986, el Premi Atlàntida ha recaigut en personalitats de gran rellevància com José Manuel Blecua, Jordi Pujol, Joan Antoni Samaranch, Václav Havel, Simone Veil, Camilo José Cela, Jacques Santer, Luis García Berlanga o la Infanta Cristina, entre d’altres.

Ignasi Moreta (Barcelona, 1980) és editor de Fragmenta Editorial, que va fundar l’any 2007 juntament amb Inês Castel-Branco. Fragmenta Editorial publica llibres clàssics i d’assaig en l’àmbit de les religions des d’una perspectiva no confessional, i s’ha convertit en tot un referent del fenomen de les microeditorials independents pel rigor en la tria dels textos i per la qualitat formal de les seves edicions. Amb una trajectòria de cinc anys, Fragmenta ha publicat fins avui 45 llibres en català i 15 en castellà. En el catàleg de Fragmenta destaca l’edició en curs de l’Opera Omnia Raimon Panikkar i una col·lecció tan ambiciosa com Sagrats i Clàssics, que pretén aplegar la millor literatura religiosa universal en català. D’altra banda, Ignasi Moreta és doctor en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. Com a investigador, s’ha especialitzat en l’estudi del pensament de Joan Maragall, al qual va dedicar la tesi doctoral. És autor del llibre No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (2010), ha tingut cura de l’edició de dos llibres de Maragall —Visions & cants(2003) i La Setmana Tràgica (2009)—, i forma part de diversos grups de recerca (de la UAB i de la UPF) i del comitè editorial de l’edició crítica de les obres completes de Joan Maragall. Tal com hem informat a Núvol, Fragmenta ha participat recentment al cicle 10 x 10, organitzat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat amb la finalitat de donar a conèixer editorials independents al gremi bibliotecari.