iCat.cat estrena temporada amb més finestres a Catalunya Ràdio

2.09.2016

A partir de dilluns, el canal de cultura i música emergent obre una nova temporada amb noves veus i continguts, que també es podran sentir durant la programació de Catalunya Ràdio.

Crit de guerra de l'emissora iCat.cat 2016

Crit de guerra de l’emissora iCat.cat 2016

En la nova etapa, iCat.cat amplia l’emissió d’“Els experts” i “Independents” amb Josep Martín, a més de mantenir el clàssic “Delicatessen” amb Albert Puig. Aquests dos programes musicals formen part de la “Finestra iCat”, que s’emet els caps de setmana a Catalunya Ràdio, juntament amb “El celobert” de Lluís Gavaldà i la nova proposta de Miqui Puig, “Pista de fusta”.

Dilluns, 5 de setembre, iCat.cat comença una nova temporada amb novetats i una aposta decidida per buscar nous públics tant per internet com a l’FM. Per això, s’obriran finestres amb continguts amb el segell d’iCat durant tota la programació de Catalunya Ràdio. D’una banda, hi haurà espais del canal en línia que s’emetran per la ràdio nacional de Catalunya i, de l’altra, periodistes i col·laboradors d’iCat que tindran presència en diversos programes de l’emissora generalista, com “El matí de Catalunya Ràdio”, “Estat de Gràcia” i “El suplement”.

La nova programació

Entre les novetats de la temporada a iCat.cat, destaca el nou programa musical de ball “Pista de fusta”, que comandarà Miqui Puig els dijous a la nit, i l’actualitat musical de l’“Independents”, amb Josep Martín, passarà a ser un espai diari, que s’emetrà de 19.00 a 20.00.

Una altra de les apostes és el despertador “Els experts”, amb Albert Miralles i Roger Seró, que a partir de l’octubre amplia la durada a dues hores, de 08.00 a 10.00, amb més continguts a l’emissió habitual de dilluns a divendres.

Al vespre, es manté l’emissió dels programes “El celobert”, de Lluís Gavaldà, a les 20.00, i el clàssic  “Delicatessen”, d’Albert Puig, que torna a l’horari original, a les 21.00. Pel que fa al cicle de concerts “Delicatessen”, continuarà oferint als oients l’oportunitat de descobrir artistes internacionals i locals en actuacions a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

A més, durant tota la temporada, iCat seguirà de prop els grans festivals del país, com el Sónar, el Primavera Sound, el Cruïlla, el Vida, el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània, i en transmetrà els principals concerts.

La presència d’iCat a Catalunya Ràdio

Els continguts d’iCat tindran més presència que mai a Catalunya Ràdio amb la incorporació de periodistes i col·laboradors del canal dins la programació habitual de l’emissora.

A “El matí de Catalunya Ràdio”, amb Mònica Terribas, cada dimarts hi intervindrà Cristina Bordas per parlar de sèries de televisió, i els divendres, Blai Marsé i Miqui Puig faran l’espai “Deixa que soni”, amb un seguit de propostes musicals i entrevistes.

Mariola Dinarès comptarà dos cops per setmana amb la col·laboració de Josep Martín al “Popap”, que parlarà de música tant en aquest programa com al “Catalunya vespre”, amb Kílian Sebrià i Sílvia Cóppulo. Per la seva banda, Montse Virgili passarà de presentar el programa d’estiu de cultura i tendències “Interferències” a incorporar-se al magazín de les tardes “Estat de Gràcia”, amb Roger de Gràcia, per aprofundir en continguts culturals i explicar-los en directe des de tot el territori.

Finalment, “El suplement”, amb Ricard Ustrell, conversarà amb Lluís Gavaldà a la secció “Fem un Gavaldà”, un espai musical del líder d’Els Pets, que de dilluns a divendres fa el programa “El celobert” a iCat.
“Finestra iCat”

Els caps de setmana, Catalunya Ràdio obre una finestra per poder sentir la programació d’iCat.cat a l’FM, els dissabtes i diumenges a la matinada, de 03.00 a 05.00. Aquesta iniciativa té l’objectiu de fer més visible la programació cultural i musical de l’emissora en línia, a més d’acostar les produccions dels canals temàtics a l’audiència de la ràdio generalista. Una finestra que s’anirà obrint i s’ampliarà amb més continguts en la programació dels festius intersetmanals.

En concret, els programes que s’hi podran sentir seran: els dissabtes, “Pista de fusta” amb Miqui Puig i “El celobert” amb Lluís Gavaldà, i els diumenges, “Delicatessen” amb Albert Puig i “Independents” amb Josep Martín.

Programes diaris

“Els experts”, amb Albert Miralles i Roger Seró
De dilluns a divendres, de 08.00 a 10.00
El programa despertador d’iCat, que durant el setembre s’emetrà de 08.00 a 09.00, a partir de l’octubre s’amplia a dues hores amb noves veus, nous continguts musicals i culturals, i més ritme que mai per engegar el dia amb bon humor.

“Independents”, amb Josep Martín
De dilluns a divendres, de 19.00 a 20.00
Tota l’actualitat musical del moment sense límits d’estils i gèneres, amb novetats, concerts i tendències, presentada per un dels millors especialistes musicals del país.

“El celobert”, amb Lluís Gavaldà
De dilluns a divendres, de 20.00 a 21.00
El cantant d’Els Pets comparteix cada dia amb els oients la seva passió per la música a través de les petites històries que expliquen les cançons.

“Delicatessen”, amb Albert Puig
De dilluns a divendres, de 21.00 a 22.00
El programa d’autor d’iCat que tria a mà les cançons més selectes de la collita de cada temporada. El moment per desconnectar del soroll diari i descobrir nou talents.

Programes setmanals

“Sona 9”, amb Lluís Gendrau
Dilluns, de 22.00 a 23.00
La plataforma de grups emergents que mostra les noves propostes musicals de casa nostra.

“5 songs”, amb Blai Marsé
Dimarts, de 22.00 a 23.00
El programa on els músics expliquen la seva vida a través de les cançons que més els han marcat.

“Songhunter”, amb Raül Hinojosa
Dimarts, de 22.30 a 23.00
El caçador de cançons d’iCat presenta les millors captures musicals de l’escena més emergent.

“Bonus cracks”, amb Guillamino i The New Raemon
Dimecres, de 22.00 a 23.00
El xou musical que protagonitzen dos pesos pesants de l’escena catalana: Pau Guillamet i Ramon Rodríguez.

“Pista de fusta”, amb Miqui Puig
Dijous, de 22.00 a 23.00
El músic català que més en sap de música de ball es posa al davant dels plats per fer ballar en una pista imaginària de fusta, com les d’abans.

“iCatTapes”
Divendres, de 22.00 a 23.00
Seleccions musicals fetes a mà a l’estil de les cassets que gravàvem abans. Per relaxar-se, per descobrir, per ballar, per imaginar, per reivindicar…