I avui, a La Setmana…

12.09.2017

Lectures, presentacions, taules rodones, presentacions, i moltes més coses. Com cada dia, n’hi ha per a tots els públics. En aquest article us resumim les activitats que pensem que no us podeu perdre.

Sebastià Perelló © Jean Maria del Moral

Per al públic infantil i familiar, La petita llibreria ha programat lectures tota la tarda, tant a l’oficina de Caixabank a l’oficina de Via Laietana com a la zona de l’aqüeducte de la plaça.

Per al públic adult, hi ha diverses activitats imprescindibles. En primer lloc, cal destacar que a l’escenari 2 a les 17.15h Oriol Ponsatí-Murlà i, a les 17.30h, Mariàngela Villalonga oferiran una lectura per commemorar el 150è i el 125è aniversari del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana, respectivament. A les 20.15h a l’escenari 2, el comissari de l’Any Bertrana, Oriol Ponsatí-Murlà, i la directora de la ILC, Laura Borràs, i Xavier Sanjuan presenten el llibre Prudenci Bertrana, entre la realitat i la ficció.

A les 16.30h a l’auditori del COAC, l’Institut Ramon Llull ha organitzat una taula rodona sobre “Tendències en la il·lustració al món”, a càrrec de Daniel Gamba, Rozenn Dupuy d’Ageac, Göksum Bayraktar Seton i Steven Geck. A més a més, Anna Ballbona presentarà novetats editorials, com el llibre de Joan Safont, Sabotatge contra Franco, o Els catalans als camps nazis de Montserrat Roig. 40 anys després, amb Rosa Torán. Totes dues converses es faran a partir de les 18h a l’escenari 2.

Mentrestant, a l’escenari 1, a les 18.15h, Sam Abrams conversarà amb Sebastià Perelló, i a les 18.45h Pagès Editors ha organitzat un homenatge a la trajectòria poètica de Josep Vallverdú i Jordi Pàmias, a càrrec dels mateixos Vallverdú i Pàmias, acompanyats per Eulàlia Pagès i Carles Duarte. Per tancar la jornada, a les 20h, Anna Guitart farà una Moritz amb Ferran Torrent i presentaran l’últim llibre de l’escriptor valencià, Individus com nosaltres.

Durant tota la tarda, s’han programat tallers de parelles lingüístiques a les escales de la Catedral: a les 17h, hi haurà un tast de parelles lingüístiques, en el marc del programa Voluntariat per la Llengua; a les 18h, el taller Re-citem escriptors, a càrrec de Jaume Sans; a les 19h, Maria Nunes presenta a les parelles lingüístiques les Rutes literàries, un viatge en el temps; i a les 20h, Adriana Bàrcia conversarà sobre Prudenci i Aurora Bertrana.