Honorables Professions, reinventem les rajoles d’oficis

18.02.2014

Què té d’honorable una professió? Són els homes i les dones que les porten a terme els que, pel resultat del seu treball i la seva actitud, les fan honorables. El Cercle Artístic Sant Lluc enceta dijous 20 de febrer el cicle ‘Honorables professions’ amb un diàleg entre dos honorables, Narcís Comadira i Josep M. Fonalleras.

 

Fonalleras i Comadira inauguraran el cicle 'Honorables professions', al Cercle Artístic de Sant Lluc.

 

El Cercle Artístic de Sant Lluc acaba de fer 120 anys d’història, més d’un segle al llarg del qual les ha vist de tots colors. Ara Sant Lluc aposta per mirar els seus moments de màxima esplendor i emmirallar-s’hi. A l’antiga seu dels 4 Gats del carrer Montsió, el Cercle Artístic de Sant Lluc reunia intel·lectuals i artistes com Eugeni d’Ors, Josep Pijoan, Joaquim Torres Garcia, Antoni Gaudí, Alexandre de Riquer, Josep Llimona o Joan Miró. Les veus del modernisme, el noucentisme i el catalanisme de principis de segle XX debatien asseguts en butaques de vellut vermell.

Sant Lluc vol portar les veus d’avui al Palau Mercader, actual seu del Cercle, i generar debat i reflexió al voltant d’una taula. Demanar una copa de vi, i gaudir amb el desgranament d’una idea.

Aquest dijous 20 de febrer s’enceta el cicle Honorables Professions amb una conversa entre dos “honorables”, Narcís Comadira i Josep M. Fonalleras. Ambdós comparteixen però l’afronten de manera diferent. Narcís Comadira és poeta, traductor de poetes, pintor, dramaturg. Viatger que resum els seus viatges amb textos il·lustrats. Bon cuiner que trasllada les seves receptes en llibres d’il·lustracions.

Josep Maria Fonalleras és escriptor i articulista. Va recollir la seva obra narrativa a “Llarga Vista” (2003), tot i que després ha publicat d’altres reculls – com “Sis homes” – i la novel·la “Climent” (2013). Col·labora en mitjans com El Periódico, El Punt i Catalunya Ràdio, amb articles que han estat editats en compilacions, com “Interior de balena” (1991). També ha escrit diverses obres de literatura juvenil.

Al llarg del cicle Sant Lluc acollirà altres honorables com Itziar González, arquitecta; Maria Martínez, psicòloga; Lluís Pasqual, director del Teatre Lliure; Josep Cots, llibreter de Documenta; Valeria Bergalli, editora de Minúscula; Carme Ribas, arquitecta; Pepe Serra, director del MNAC; Víctor García de Gomar, director artístic adjunt del Palau de la Música Catalana; o Josep Pons, director d’orquestra del Liceu, entre d’altres personalitats. Les sessions seran el primer i tercer dijous de mes a les 19.30 h.

 

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris