Hi havia una vegada… al Pati Llimona

4.05.2013

La setmana que ve, a Barcelona, els contes prenen la paraula. Del 6 a l’11 de maig, el Centre Cívic del Pati Llimona acull la IX Mostra d’Unipersonals de Narració Oral “Solo contigo” organitzada per Rubén Martínez, narrador oral i professor, amb alumnes que han fet els seus tallers de narració oral al llarg d’aquests mesos d’hivern. Alícia Molina, que ha assistit a un dels tallers, ens presenta el programa.

Ruben Martínez Santana, director del festival Munt de Mots

Durant sis dies, el públic adult i infantil podrà assistir de manera gratuïta al Centre Cívic i gaudir de les sessions de contes que han preparat els diferents narradors i que tenen temàtiques tan diverses com les llegendes sobre muntanyes i personatges que hi viuen, de la mà de Carine Simon (Leyendas a Dahut: entre montañas y ríos), contes inèdits sobre la vida i la mort (Tres cosas hay en la vida); històries sobre menjar i erotisme, amb Ainara Bilbao (Con las manos en la masa); relats de viatges, amb Tània Muñoz (Volando voy), o contes eròtics, amb Mayte Flores (En el séptimo cielo). Per al públic adult també hi ha dues sessions amb els grups Puramixtura que presenta Amando, amas y Lindas amb Lindas mujeres y señoras lindezas.  I pel que fa a les sessions infantils, l’Elisabet Puentes estrenarà Els secrets que amaguen els núvols; la Virgínia Coquillat, Tenen por els monstres?, i la Rosa Pinyol, La masovera se’n va al mercat.

Aquesta és una ocasió per recuperar aquesta paraula narrada que algú, potser, ha deixat oblidada en aquells records llunyans de quan era petit. La IX Mostra d’Unipersonals de Narració Oral ens pot donar l’oportunitat de descobrir que els contes continuen amb nosaltres malgrat el pas del temps o d’evidenciar-nos estem connectats a un entramat universal d’emocions i vivències que ens fan empatitzar amb l’alegria o el dolor aliè vinguin d’on vinguin… O, senzillament, pot ser el moment de disfrutar parant l’orella aquí i allà perquè com deia Kipling “per a qui s’atura a escoltar, el món està ple d’històries”.