Hi havia una vegada…

24.05.2017

La 13a edició del Festival En Veu Alta EVA 2017 s’inaugurarà a Sant Sadurní d’Anoia el divendres 2 de juny. Fins l’11 de juny el Penedès serà l’epicentre de la narració i la tradició oral contemporània, amb 44 propostes dirigides al públic adult i familiar que arribaran a 14 municipis.

Antoni Gomila interpretarà ‘Acorar’ al festival EVA

El Festival En Veu Alta 2017 “vol sotraguejar la gent, vol moure i remenar consciències a través de la paraula”, ha afirmat la directora del festival Jordina Biosca. I és que l’EVA 2017, tal com ha explicat l’escriptor Màrius Serra, “vol posar la paraula oral en primer pla; la oralitat hauria de tenir el mateix prestigi que la paraula escrita”. Sant Sadurní acollirà l’acte inaugural del festival el dia 2 de juny al vespre i esdevindrà la capital de la narrativa de l’EVA Penedès.

Els espectacles de l’EVA 2017

La 13a edició de l’EVA Penedès comptarà amb 20 espectacles per a públic adult, 10 familiars, 2 cursos de formació de lectura en veu alta i 12 sessions de lectures. Aquests espectacles es representaran en espais singulars i poc habituals, ocupant des de places i carrers fins a indrets com el Cementiri de Sant Sadurní d’Anoia, parcs, jardins, caves i, fins i tot, uns safarejos.

La quarta edició de Per viure al cementiri no cal morir-se ens presenta una passejada amb músics com Sthépane Laibet o La Cris, narració amb Assumpta Mercader o Christian Atanasiu, una creació que uneix dansa, text i música amb Marta Casas, Angie Mas i Narcís Coromina i, per primera vegada, una projecció a càrrec de Cineclub Vilafranca.

A l’EVA 2017 també podrem gaudir de l’espectacle que la companyia Mea Culpa ha creat a partir dels contes que l’escriptor Jesús Moncada va reunir a El Cafè de la Granota, on descriu l’univers de l’antiga vila de Mequinensa abans que quedés sepultada per les aigües del pantà. A través dels amos del cafè, l’espectacle reviurà les últimes hores de les famílies que van deixar l’antic poble per començar una nova vida.

També cal destacar els homenatges a diferents escriptores com Lewis Carroll, Virgína Woolf i, en especial, l’espectacle que Jordina Biosca ha creat per homenatjar Mercè Gostfilla de Sant Sadurní d’Anoia.

D’altra banda, Màrius Serra ens farà jugar de nou amb les paraules amb una proposta familiar al voltant del seu llibre Quiet i Toni Gomila torna al Festival en Veu Alta amb l’exitós monòleg Acorar, un cant líric i còmic a Mallorca. L’actor Oscar Intente clourà l’EVA Penedès amb el recital de poemes Aula Brecht.

A tot això cal sumar-hi que, en aquesta nova edició, l’EVA vol apropar la cultura occitana, presentant una proposta conjunta amb el CAOC, el Cercle d’Agermanament Occitano-català. Precisament, l’espectacle inaugural de l’EVA Penedès a Sant Sadurní serà un ball folk occità.

Voluntariat que alça la veu

L’EVA354, el voluntariat lector cultural que des de 2014 llegeix en residències, domicilis particulars, casals d’avis i escoles (entre d’altres) per apropar les lectures, la veu i la paraula dita, serà també al Festival EVA i oferirà diferents espais oberts de lectura per a tot aquell que hi vulgui participar.

La formació de lectura en veu alta és també un clàssic del Festival, enguany amb un curs que impartirà l’actriu Lali Barenys. A més, enguany, l’EVA354 i el Festival EVA s’adhereixen a la commemoració del que l’any passat va ser el 25è aniversari de la mort de Montserrat Roig i el centenari del naixement de Glòria Fuertes.

Podeu trobar més informació i consultar tota la programació del Festival EVA 2017 aquí.

Etiquetes:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. De petit sempre havia sentit començar les rondalles així: “Una vegada hi havia…” Si ens remetem a la tradició, fem-ho bé.