Habemus Festival de Sèries!

14.05.2014

L’organització de promoció cultural Interferències impulsa el primer Festival de Sèries de Sabadell, que serà de fet el primer festival català dedicat a l’enorme i popular món de la ficció televisiva. Del 23 de maig a l’1 de juny, diversos locals de la ciutat acolliran projeccions de primers capítols, mini-sèries senceres i curiositats per descobrir, sempre en pantalla gran i versió subtitulada. El Festival es completarà amb col·loquis sobre el present i el futur de l’audiovisual, xerrades sobre cada eix temàtic en què s’organitza, tallers populars i un munt de sorpreses més.

Breaking Bad | AMC

Avui en dia predir que el futur de l’audiovisual es troba en les sèries ja és una evidència. Durant la dècada passada, i dins d’un context de crisi del cinema, diverses cadenes americanes van apostar per potenciar el món de la sèrie, cosa que es va traduir en els fenòmens mundials de Lost, Los Soprano, Dexter, Breaking Bad, o més actualment, Homeland i Game of Thrones, entre moltes altres. Els millors guionistes i directors s’estan convertint en co-productors al món de la televisió. Per què? El mitjà televisiu ofereix una gran quantitat de continguts audiovisuals que l’audiència percep amb més emoció i seguiment que no pas en les projeccions de 90 minuts en sales gairebé buides. Sabadell se suma a aquesta popularitat amb el primer Festival de Sèries de la ciutat i del país, després dels ja consolidats Cinelow i Festival de Cinema de Terror.

El Festival s’organitzarà en diversos eixos temàtics, que comptaran amb una o més projeccions i una xerrada relacionada. La interessant sèrie de la BBC The Crimson Petal and The White centrarà el cicle Sèries i Literatura; les formes de ficció televisiva de retratar el poder es veuran a Màscares de poder; els nous formats tindran el seu espai a Webseries, on es podrà veure Malviviendo o Les coses grans; i a Breaking Sèries es podrà gaudir de petits tasts de primers capítols i d’una marató de Breaking Bad. Els diferents gèneres de ficció estaran ben representats als eixos Univers Ciència Ficció (amb la projecció del fenomen europeu Real Humans), Vius o morts (sèries sobrenaturals com American Horror Story), o Darrera la Pista (secció dedicada al gènere negre, amb Sherlock com a plat fort). També, el genial anime de Dai Satô Ergo Proxy podrà ser revisitat a l’espai Còmic i Sèries. Obrirà el Festival Humor a la fresca (Modern Family, The Big Bang Theory…) i el tancarà Catsèries, amb les projeccions de ficcions fetes a casa nostra com Arròs covat o Polseres Vermelles. El col·loqui inicial del dia 23 o el concurs d’escenes són algunes de les activitats complementàries a les quals podrem assistir i que posaran l’èmfasi en una postura cada cop més activa de l’espectador.

Sherlock | BBC

I més actiu encara pot ser l’espectador si decideix col·laborar amb el Festival a través de Verkami, per tal de cobrir els costos de drets de projecció pública dels continguts. Es pot col·laborar aportant entre 7 i 150 euros. Algunes de les recompenses que podran aconseguir els mecenes del Festival són, per exemple, convertir-se en membre del Jurat en un concurs que s’organitzarà a través de You Tube, l’Escenes de Sèrie o, per exemple, la reserva de butaques en lloc preferent per veure les sèries en les millors condicions i evitar quedar-se sense entrada. Per aquells que no siguin de la ciutat i vulguin gaudir d’uns dies d’immersió serièfila, una de les recompenses inclou l’estada d’una nit a l’Hotel Urpí de Sabadell.

Per a més informació sobre el Festival, amb horaris i espais de projecció, recomanem una visita a la seva web.