Ha mort Víctor Mora, creador del ‘Capitán Trueno’

18.08.2016

El Capitán Trueno, una de les històries més cèlebres del còmic espanyol, ha perdut avui l’home que el va crear ara fa seixanta anys, Víctor Mora. Editat per Bruguera, el Capitán Trueno de seguida es va convertir en un èxit de popularitat i vendes amb les aventures del seu protagonista, un cavaller de l’Edat Mitjana durant la Tercera Croada.

El Capitán Trueno

El Capitán Trueno | Ediciones B

Víctor Mora Pujadas (Barcelona, 1931) ha mort aquesta matinada als 85 anys segons han confirmat la Fundació Víctor Mora i l’Ajuntament de L’Escala (Alt Empordà). A banda del Capitán Trueno, Mora és l’autor d’altres històries de còmic de gran recorregut durant la segona meitat del segle passat, com El Corsario de Hierro, El Jabato o El cosaco verde.

I no només això, ja que també va escriure una trentena de llibres, novel·les i contes en català, castellà i francès. Entre ells, destaquen El meu cor es diu Àfrica, Els plàtans de Barcelona, París flash-back i El tramvia blau.

Víctor Mora | Ediciones B

Víctor Mora | Ediciones B

Segons una nota de premsa conjunta de la Fundació Víctor Mora i l’Ajuntament de l’Escala, tota la seva obra esdevé un retrat del segle XX “des d’una òptica progressista i sense concessions”. Mora ha estat traduït a l’alemany, el búlgar, el castellà, el francès, l’hongarès, el portuguès, el romanès, el rus i el txec. El 1991 el govern francès el va nomenar Cavaller de l’Orde de les Arts i les Lletres, i el 1997 fou distingit amb la Creu de Sant Jordi.

 

Aquest dijous, de 10.00 a 22.00, té lloc la vetlla al tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona. La cerimònia d’enterrament será divendres a les 10.30 h.