Grafitis legals amb una app

Poc a poc i amb bona lletra, cada vegada sembla que hi ha més implicació per part de totes les bandes per a que l’art al carrer sigui no només un plaer estètic, sinó una manera de fer passos per millorar l’entramat ciutadà i l’espai col·lectiu

Fa gairebé un any vam conèixer el projecte Murs Lliures de mà de l’Associació RebobinArt: aquest projecte meravellós que es dedica a alliberar espais públics per què pintar els murs dels carrers de Barcelona sigui legal. Han passat els mesos i no ho han fet en va, la ciutat no s’atura i ells tampoc. Després d’haver convertit els Encants en un festival d’art (Festival Ús) pel qual van passar més de 9.000 persones i de seguir creixent com l’escuma, la darrera que s’han empescat és una aplicació mòbil. Programada per DevStep, l’aplicació Murs Lliures permet que ara pintar no només sigui legal sinó que cada vegada sigui més fàcil: et baixes l’aplicació, et registres, i fas la petició. Més àgil, més ràpid, i a l’ordre del dia. Es tracta d’una proposta pionera al món, i que segur es convertirà en el caramel preferit dels artistes, tant locals com d’altres parts del món que acudeixen a Barcelona.

Com és habitual en totes les seves iniciatives, més enllà del factor artístic, intervé el factor social: la idea de l’aplicació també és arribar a més persones, i que la gestió dels espais sigui més abastable. Els números comencen a ser importants: a dia d’avui, hi ha nou espais amb 5.000 metres quadrats de mur i s’han fet més de 1000 intervencions. L’aplicació, a més, funciona a mode de plataforma on es poden pujar les fotografies de les obres i també veure quins espais s’estan pintant en aquell moment. Així, es propicia el contacte entre els artistes alhora que se’n fa difusió.

Per celebrar aquesta nova app –que ja es pot baixar per Android i en breus (el 30 d’octubre) també per Iphone– dissabte es van vestir de gala i van fer una presentació a Nau Art Espai de Creació, per després  aprofitar i obrir tres nous murs al barri del Poble Nou. Hi van intervenir artistes com Yrwing, El Manu, Núria Toll o El Xupet Negre, entre d’altres. A més, també hi van participar els més petits, amb tallers d’art urbà de la mà del col·lectiu Artist Love, un altre dels motorets que fan runrun per a moure l’art amb implicació social.

Poc a poc i amb bona lletra, cada vegada sembla que hi ha més implicació per part de totes les bandes per què l’art al carrer sigui no només un plaer estètic, sinó una manera de fer passos per millorar l’entramat ciutadà i l’espai col·lectiu. Això sí que és emprendre de veritat!

Podeu trobar més informació a la web de Murs Lliures.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació