Girona Temps de Flors: festival de festivals

10.05.2019

Arriba de nou el Girona Temps de Flors que, entre els dies 11 i 19 de maig desplegarà la seva programació per tota la ciutat. A banda de vestir la ciutat de colors, aquesta iniciativa engloba diversos festivals culturals, així com el Dia dels Museus a Catalunya.

Durant el Girona Temps de Flors, la ciutat es vesteix de colors | © Noemí Roset

Igual que l’any passat, el Girona Temps de Flors s’inaugura a les escales de la Catedral de la ciutat. Ho farà el dia 11 de maig, donant així el tret de sortida a totes les programacions. Una d’elles, és l’emblemàtic Concurs de Flors, que enguany es troba en la seva 64a edició. Qualsevol aficionat (no professional) a la jardineria podrà presentar les seves flors, rams o plantes a l’església dels Dolors els dies 9 i 10 de maig, on quedaran exposades durant tota la jornada. Entre les activitats culturals, hi trobem el festival Pati Cultural, del qual, a Núvol, parlàvem fa uns dies.

Una altra de les propostes és el festival Girona a capella, organitzat per DDM Visual en col·laboració amb l’Ajuntament de Girona. Es tracta d’un conjunt de concerts de grups locals i internacionals de música a capella. Enguany, el plat fort és el grup nord-americà Six Appeal, que obrirà el festival el dia 11 de maig amb un viatge musical que abasta múltiples dècades i gèneres de la música. Aquest mateix dia oferiran un taller/workshop a l’Espai Marfà.  També internacionals, ens visiten els francesos Berrywam, els anglesos Vadé i les austríaques Beat Poetry Club. Pel que fa als artistes autòctons, ens ofereixen concerts el grup guanyador de la segona edició de l’Oh Happy Day, In crescendo, la formació pop-soul Supervoices i el cor infantil Maimons, entre d’altres.

Aquest any, el Dia Internacional dels Museus i la Nit Europea dels Museus coincideixen el dissabte 18 de maig, com també ho fan amb la festa gironina. Durant aquest dia i fins a mitjanit, diversos museus de la ciutat de Girona obriran les seves portes de forma gratuïta i organitzaran activitats especials. Algunes recomanacions: Al Museu d’Art de Girona hi trobem les exposicions  De París a Girona. Mela Muter i els artistes polonesos a Catalunya, sobre una de les primeres dones poloneses que es va dedicar professionalment a la pintura, i Juan Batlle Planas. El gabinet surrealista, dedicada a aquest artista, poeta, escriptor, il·lustrador i col·leccionista català. Per altra banda, coincidint amb el 75è aniversari de la mort del fotògraf Valentí Fargnoli, dos museus li dediquen exposicions: El paisatge revelat (a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona) i L’art en la fotografia (al Museu d’Història de Girona).

Pots consultar tota la programació aquí.