Girona, a punt per la segona edició del festival Som Cultura

17.10.2017

I quan diem Girona volem dir la ciutat i tota la província, que aquest novembre acolliran una seixantena d'”experiències culturals genuïnes” en una quarentena de municipis amb la voluntat d’oferir una programació variada per a tots els públics, que s’agruparà en quatre eixos temàtics: Som Cultura Familiar, Som Cultura Popular, Som Cultura Activa i Som Cultura Patrimonial.

La inconfusible estampa de Girona amb la Catedral al fons

El festival està pensat per ajudar a completar l’oferta cultural al llarg de l’any, sobretot en una època tradicionalment poc prolífica en aquest sentit, a cavall entre les Fires de Sant Narcís i les vacances de Nadal. Precisament, i pel que fa referència a l’assistència de públic, la Festa Major de la capital gironina “serà un termòmetre” per valorar quin volum de gent pot assistir als actes del Som Cultura tenint en compte la incertesa del moment polític que estem vivint, tal com explica el president de la Diputació de Girona, Pere Vila. De moment han posat a la venda 2.000 entrades. Us podeu inscriure aquí.

Fem un incís futbolístic: el 29 d’octubre es jugarà el Girona – Reial Madrid, i això també serà un termòmetre de cara al Som Cultura, organitzat pel Club de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Del 4 al 26 de novembre, de la Costa Brava al Pirineu Oriental, la província gironina s’omplirà d’experiència tan variades com una ruta en burricleta pel Baix Empordà, visites als principals conjunts monumentals del territori, una marató de tallers de museus gironins o una travessa noctura per la frontera d’Espinavell a Prats de Molló, inspirada en els refugiats i amb moltes sopreses preparades, organitzada per l’empresa Hiking and History que dirigeix Carles Treviño.

Prats de Molló

Aquestes dues darreres activitats són les principals novetats de l’edició d’enguany: la primera reunirà per primer cop un total de 26 museus de la província per fer una acció conjunta a la Plaça de la Constitució de Girona. Lluís Figueras, president de la Xarxa de Museus de Girona, diu que és “un plaer i un compromís” formar part de Som Cultura. Pel que fa a la ruta transfronterera, Treviño explica que permetrà als participants viure en primera persona el drama dels refugiats, tant de la Guerra Civil Espanyola com de la Segona Guerra Mundial, tot i que tindrà igualment en compte els refugiats dels nostres dies.

El primer cap de setmana (4 i 5 de novembre) s’oferiran una vintena de propostes familiars distribuïdes principalment entre l’Empordà i la Garrotxa; el segon (11 i 12) i el tercer (18 i 19) estaran dedicats a la cultura popular activa, amb una quinzena de propostes que tindran lloc a diversos indrets de la costa i a la ciutat de Girona; el darrer cap de setmana (25 i 26) concentrarà una trentena d’activitats escampades arreu de la província, amb moltes visites guiades i teatrals.

Trobareu més informació al web de Som Cultura.

Etiquetes: