Gaudir de la cultura en família

1.11.2017

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de novembre, juntament amb la traca final de les Fires de Sant Narcís, Girona engegarà la segona edició del festival Som Cultura, amb una vintena de propostes per als més petits de casa, en el marc de Som Cultura Familiar.

La Casa-Museu Salvador Dalí és un dels espais que acollirà la segona edició de Som Cultura

El tret de sortida el donarà #InstaSomCultura, una trobada d’instagramers que tindrà lloc a Figueres i que inclourà un circuit fotogràfic guiat per la ciutat, per descobrir els racons i els espais on persisteix la memòria daliniana.

Per satisfer la curiositat dels més inquiets de la família, molts museus de les comarques gironines s’han sumat a aquesta proposta i oferiran diferents activitats per acollir el festival. Així, el castell de Gala i Salvador Dalí i la Casa-Museu Salvador Dalí permetran endinsar-se en les vicissituds del geni empordanès. Per la seva banda, el Museu del Joguet de Figueres oferirà un recorregut especial per descobrir la història del joc amb perspectiva de gènere. En un format per interactiu, el Museu dels Sants d’Olot acollirà un cercavila per conèixer la faràndula local. I, finalment, el professor Sioux Plau oferirà una visita teatralitzada a l’exposició ‘La llanterna màgica i la imatge digital’, al Museu del Cinema de Girona.

Altres activitats per passar el cap de setmana en família i envoltats de cultura seran un taller pràctic al Museu d’Arqueologia d’Empúries o la ruta en burricleta per diversos pobles del Baix Empordà, un joc de pistes per descobrir el passat íber, romà i feudal d’aquests municipis.