Francesc Casadesús, nou director del Grec

30.11.2016

La comissió d’assessors especialistes del concurs per a la direcció del Festival Grec, reunida avui al Palau de la Virreina durant prop de 6 hores, i “a la vista de la proposta artística, el seu desplegament a tres anys vista en relació amb el sector, els públics i la ciutat i, així mateix, atenent l’adequada proposta d’internacionalització i el model de gestió plantejat” ha proposat a la Comissió de Valoració de l’Ajuntament el nom de Francesc Casadesús com a nou director del Festival Grec de Barcelona. Proposta que la Comissió de Valoració -integrada per Joan Anton Llinares, gerent de Recursos de l’Ajuntament; Valentí Oviedo, gerent de l’Institut de Cultura, i Ferran Daroca, gerent de Recursos Humans de l’Ajuntament- ha acceptat.

Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors, és el nou director del Grec. © Pep Herrero

Francesc Casadesús, director del Mercat de les Flors, és el nou director del Grec. © Pep Herrero

Els membres de la comissió d’assessors assistents han estat Bet Orfila, presidenta de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya; Àlex Casanovas, president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya; Judit Vidiella, investigadora especialitzada en estudis de performance i pedagogies culturals; Núria Botellé, presidenta de l’Associació de Companyies Professionals de Dansa de Catalunya; Maria Teresa Busquets, directora d’arts escèniques d’Olot Cultura i directora del Festival Sismògraf, i Miquel Cabal, membre del comitè executiu del Consell de la Cultura de Barcelona i director adjunt de l’Heliogàbal.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, es va comprometre fa unes setmanes a que el Festival Grec tingués director abans d’acabar novembre. Des d’avui, Francesc Casadesús n’és el seu responsable.

Aquí podeu llegir l’article que va escriure Oriol Puig Taulé: Francesc Casadesús, un director que escolta els seus espectadors.