Fotorelats en blanc i negre

7.09.2015

Barcelona protagonitza una exposició de relats i fotografies fetes amb el mòbil, a càrrec de l’escriptora Àngels Codina i el fotoperiodista Pere Virgili. S’inaugurarà dimecres, 9 de setembre, a les 19.30 hores, a Barcelona, en un acte conduït per Bernat Puigtobella, editor del digital de cultura Núvol.

Projecte 'No blanc ni negre' amb textos d'Àngels Codina i fotografia de Pere Virgili.

Projecte ‘Ni blanc ni negre’ amb textos d’Àngels Codina i fotografia de Pere Virgili.

«A l’hora de fer fotografies, amb el mòbil em sento com quan tenia la meva primera reflex a les mans. El duc sempre a sobre i és tan discret, que em permet fotografiar el que passa al meu voltant sense intercedir-hi. És com l’extensió del meu ull.» Va ser això, sumat a l’eclosió d’Instagram, el que va fer que l’any 2012 el fotoperiodista Pere Virgili s’aficionés a capturar imatges amb el mòbil i a compartir-les a la xarxa. El resultat són fotografies documentals, sempre en blanc i negre, que s’emmarquen dins del gènere de l’street photography, i en les quals l’escenari és Barcelona. La primavera de 2012, Virgili va proposar a l’escriptora Àngels Codina de crear un projecte artístic junts. Codina va prendre les imatges del seu amic com a punt de partida per crear uns contes i relats que, a l’igual que les fotografies, són urbans i molt contemporanis. El resultat el van batejar amb el nom Ni blanc, ni negre.

El projecte artístic s’ha difós, des dels inicis, en línia. Primer, al portal Núvol i, tot seguit, al blog creat pels autors. Tres anys després de l’inici del projecte, els autors han seleccionat els millors textos i fotografies de Ni blanc, ni negre i els han revisat per materialitzar-los en una exposició que podrà veure’s fins al dilluns 21 de setembre a la Bodega Pàdua (carrer de Pàdua, 92, de Barcelona). La mostra s’inaugurarà dimecres, 9 de setembre, a les 19.30 hores. Conduirà l’acte Bernat Puigtobella, editor de Núvol, que conversarà amb els autors. L’acte inclourà una lectura en veu alta i un vermut ofert per la Bodega

Els autors

Àngels Codina és llicenciada en Ciències Ambientals i Periodisme. Treballa en l’àmbit de la comunicació institucional, cultural i científica. Escriu des dels set anys i, tot i que sempre ho ha fet de forma intermitent, en els últims anys ha recuperat la passió per l’escriptura.

Pere Virgili és fotògraf freelance especialitzat en el món editorial i de la comunicació. Actualment, combina la col·laboració fotoperiodística per al diari Ara i per a diferents publicacions i entitats de caràcter cultural, amb la docència a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya.