‘Flowers Popart’ tanca la primera temporada de Mes documental

2.07.2013

Avui dimarts se celebra la cloenda de la 1a temporada del cicle Mes documental amb la projecció de Flowers Popart de David Amills i Simón Borràs. L’acte comptarà amb la presència dels dos autors i del protagonista del documental, el Flowers.

Flowers


Aquest proper dimarts 2 de juliol Mes documental celebrarà el final de la seva primera temporada i ho farà amb un documental sobre una de les icones més incombustibles de Gràcia, el nostre barri d’acollida: el Flowers.

El documental fa un perfil exhaustiu del personatge, de tot allò que va fer i va viure, ajudant-se de testimonis de la gent que l’ha conegut, viscut, patit, gaudit o estimat, sempre retratant-lo amb la tendresa que els desperta quan n’obliden i li disculpen els excessos, els excessos de “el personatge” Flowers. També en fa un retrat directe a través de converses amb ell,  o acompanyant-lo als ambients i locals on va exercir de fotògraf, de groupi idiosincràtic, o de verborreic espontani si li permetien agafar el micro. A Flowers Popart hi trobareu el testimoni viu d’una època a la qual ha mantingut una fidelitat incondicional i insubornable, si voleu, però obstinadament aferrat i en certa manera ancorat també; tot plegat, un homenatge a la persona.

Flowers Popart, de David Amills i Simón Borràs, no formarà mai part de “los imprescindibles” ni pel personatge, ni per la seva factura tècnica, però no hi ha dubte que el Flowers, per a molts de nosaltres, és un veritable “imprescindible”. Alguns dels documentals tècnicament més ben fets d’avui en dia, d’aquí 10 anys malauradament dormiran el somni dels justos, però si cap historiador vol saber com era la moguda musical, underground i gracienca de la Barcelona dels 70-80,  haurà de recorre a Flowers Popart“, afirma Martí Sans, ànima i principal instigador del cicle Mes documental.

David Amills i Simón Borràs expliquen, gairebé amb orgull, que el seu documental  ha estat rebutjat  en diferents mitjans i festivals pel seu amateurisme. TV3, BTV i el festival In-Edit són alguns dels que han rebutjat la proposta.

“I és clar que és un documental amateur!” exclama Martí Sans, entre indignat i exultant. “Un documental amateur en el millor sentit de la paraula, jo diria fins i tot militant” El subtítol del film, “A tributo film”, ho deixa ben clar. Flowers Popart és un tribut que trasllueix l’estimació d’Amills i Borràs pel personatge del Flowers, però que no cau en l’hagiografia perquè mostra les llums, però també les ombres del personatge. Martí Sans ha decidit programar-lo a l’espai ST3, perquè “en acabar de veure Flowers Popart vaig pensar que aquest era un documental que s’havia de fer. Celebro i felicito a en David i en Simón per haver-lo fet sense altra ajuda que els seus propis mitjans”, diu Sans.

Flowers Popart, dimarts 2 de juliol a les 19.30h a l’Espai ST3, (Carrer Santa Teresa, 2)

Etiquetes: