FiraTàrrega, territori creatiu més enllà dels dies de la fira

10.05.2013

El programa Suport a la creació 2013 acull a Tàrrega 11 companyies que durant quatre mesos, treballaran els seus espectacles amb el suport de l’organització de la fira.

Kiss and Cry a FiraTàrrega 2012

Per tercer any consecutiu, FiraTàrrega aposta pel foment de la creació d’espectacles d’arts de carrer amb diferents laboratoris de creació, residències artístiques, espectacles de coproducció transnacional, cursos i tallers. El projecte Suport a la creació s’ha presentat a Barcelona en un acte festiu a la Fàbrica Moritz.

Els projectes seleccionats en aquest programa suposen una cinquena part de la programació de FiraTàrrega 2013. Les companyies treballaran les seves propostes a partir d’ara a la ciutat de Tàrrega i comptaran amb l’acompanyament de l’equip de la Fira i els recursos que la pròpia organització posa al seu abast. Alhora, des d’aquesta primavera fins als dies de la fira d’enguany (del 5 al 8 de setembre de 2013) obrim aquests processos de creació a la ciutat, al país i al sector, amb la coordinació d’ una sèrie d’assajos oberts on, d’una banda es podrà conèixer de primera mà el desenvolupament dels seus treballs de recerca i creació, i de l’altra els artistes i companyies residents tindran l’opció de testar el seu treball abans de l’estrena a la Fira. Així, FiraTàrrega continua reivindicant-se com a territori creatiu més enllà dels dies de la fira.

El programa Suport a la Creació, fa visible el treball d’estímul a les arts de carrer que es realitza al llarg de tot l’any des de FiraTàrrega i que té la voluntat explícita d’incidir en els processos de renovació creativa. Entre els objectius específics de la Fira hi ha la promoció de la creació entre artistes emergents, l’impuls de la formació centrada en la creació artística i la creació d’aliances estratègiques per desenvolupar circuïts o produccions tan nacionals com transnacionals d’arts de carrer.

FiraTàrrega va endegar el 2012 un acord de cooperació amb l’empresa de crowdfunding Verkami, mitjançant el qual les companyies que participen als laboratoris de creació poden accedir a un pla de micromecenatge per completar el finançament de les seves produccions.

Els projectes que a l’edició d’enguany participaran en el programa són: als laboratoris de creació, els espectacles Bouazizi de la compañía Insectotrpòpics i Whose are those eyes? de Macarena Recuerda Shepherad 3. Al laboratori de moviment, l’espectacle Pelat de Joan Català. A les residències artístiques, In forma pauperis de Grupo Carro FC, El lloc d’Íntims Produccions, Àrtica de Ponten Pie, Otradnoie, 1 de la compañía Otradnoie Projecte, i Contra la ciutat, d’Esteve Soler i Jordi Queralt. A les projeccions transnacionals, C’era una volta, d’Ondadurto Teatro i Verdades como puños, d’Ernesto Collado i a la categoria d’altres col·laboracions Això encara no és un espectacle, de Toti Toronell.

Etiquetes: