FiraTàrrega: Inici en vertical

7.09.2012

Ahir la ciutat de Tàrrega ja ho tenia tot a punt. Escenaris, personal, els professionals vinguts d’arreu i el públic fidel. Per donar el tret de sortida, però, vàrem haver-nos d’esperar que baixés la temperatura i caigués la nit, requisit indispensable per desplegar l’espectacle inaugural d’enguany.

Wired Aerial Theatre

 

La responsable d’inaugurar aquesta edició va ser la companyia anglesa Wired Aerial Theatre amb la seva espectacular proposta aèria As the World Tipped. Una reflexió al voltant de la crisi ecològica mundial, que amb projeccions i 10 intèrprets d’excel·lència, pretenen sacsejar consciències.

Un espectacle de gran format que va remoure emocions, on s’observen hores i hores de treball físic per part dels actors. Crec de rebut destacar que aquest és el gran encert de l’espectacle: la sincronització perfecta entre els diversos intèrprets i les projeccions que acompanyaven els seus moviments.

El seu autor Nigel Jamieson arribava a Tàrrega avalat per les seves propostes en arts de carrer, que l’han projectat internacionalment, i no va decebre l’audiència expectant que s’aplegà ahir al vespre a l’Hort del Barceloní.

Cinquanta minuts d’artesania que es materialitza en dimensions titàniques i que no podia deixar indiferent a ningú. I així va ser. El públic va gaudir i el comentari recorrent era que aquest any l’organització havia encertat molt amb la tria d’aquest espectacle.

Posar l’orella per conèixer l’opinió dels públics és un hàbit que tinc. I més en esdeveniments de carrer, on l’espontaneïtat dels assistents és extrema i l’aire lliure no inhibeix a l’hora d’expressar obertament sensacions i percepcions.

I és que volgudament Fira Tàrrega continua recollint en la seva manera de fer i d’entendre la Fira, aquell sentiment d’emoció popular, de festa major al carrer. A la inauguració d’ahir, una vegada més, en vàrem ser testimonis: públics diversos (veïns, professionals i visitants) compartien l’espai i l’experiència. Tots en vàrem quedar satisfets. Molt.

 @mireiamora

Etiquetes: