FiraTàrrega 2016, arts escèniques per a tots els públics

9.08.2016

Agafeu les agendes: del 8 a l’11 de setembre, la Fira Tàrrega torna al combat. Els espectacles i activitats d’Ondara Park, la secció lúdica i festiva de la Fira, se sumaran a les nits musicals Bonus Tracks i la secció Programa Obert, que compta amb la participació de les empreses La Maleta dels Espectacles i 23 Arts.

Obskene presenta "Manifesta", una coproducció de FiraTàrrega | Foto: FiraTàrrega

Obskene presenta “Manifesta”, una coproducció de FiraTàrrega | Foto: FiraTàrrega

El teatre omplirà el centre de la ciutat de Tàrrega la segona setmana de setembre. Tots els públics podran gaudir amb la secció Ondara Park, que compta amb 8 espectacles com ara Libèlul·la, de la Cia Toti Toronell; #ciutatinvisible, de Colordellop; Entropia, Entalpia, Utopia de Diga’ls-hi llops; L’oníric món de DINS, d’Holoqueens, o Tank, una peça de teatre dels polonesos Muzikanty.

L’obra més destacada de la fira és Manifesta, de la companyia Obskené, una coproducció de FiraTàrrega que reivindica l’espai públic, la comunitat i el ritual col·lectiu. Aquest espectacle de gran format farà ballar als espectadors, però també els obligarà  a qüestionar-se. “És una proposta visual, lúdica i crítica, plena d’energia i genuïnament de carrer; una simbiosi de circ, text i música”, explica l’organització. Manifesta és el resultat del treball en equip de creaors de diverses nacionalitats, trajectòries i estils.

El Programa Obert és l’espai que la fira dedica al sector privat. Un total de 10 companyies passaran per l’Espai 23 Arts del Carrer de les Santes Espines i també per l’Espai La Maleta, al Carrer Raval de Sant Agustí. Les companyies en qüestió proposen espectacles de circ, com Au pied du mur… de la jove companyia francesa 100 RacinesSpazi…o dels bascos Dikothomia Cia; Furieuse tendresse dels francesos Cirque exaltéSplit del Colectivo Circo 9.8; o The Audition dels Xa!Teatre.

També podrem veure l’espectacle Huellas en la arena de Didi Rodán; una nova versió del Quixote del Grupo Puja; els Périples immobiles dels belgues MéliMélo & Compagnie i un viatge espacial amb The special rocket de la Cia. Peus de PorcEl Pájaro Carpitero presentarà la instal·lació Van de bòlit per als més petits.

La FiraTàrrega també comptarà amb nits musicals, anomenades Bonus Tracks, que aniran a carrer de D. WattsRiot, Dj Filasine i BATBatuka. A més, es podrà veure L’home amb qui somien les dones quan somien amb homes del Grup Centre Cultural i Recreatiu, guanyador del concurs de grups amateurs de teatre Ciutat de Tàrrega. El Museu Comarcal exposarà el Premi de Belles Arts Sant Jordi 2016 i a la Sala Marsà, Marcel Gros presentarà “Una mica de poc”.

Etiquetes: