Festival Strenes: la primavera sona

23.03.2014

Durant el final de març i la primera quintzena d’abril trobarem a Girona un receptacle vivent de concerts i altres activitats al voltant del mon de la música. És la segona edició del Festival Strenes, que cerca afirmar-se com el gran esdeveniment musical anual de la comarca. Aquest any ens planteja una durada més llarga i major nombre d’espectacles.

 

Mishima, en concert.

Més dies, més concerts, més espais, més pressupost… Tot és més en la segona edició del Festival Strenes. De fet, la llista dels artistes que participen és tan llarga que seria impossible esmentar-los tots.

L’estrena, l’any passat, ja havia sigut ambiciosa, però pel 2014 el festival creix, amb la clara intencionalitat d’establir-se com el gran festival sonor del Gironès. No només de primavera, sinó de tot l’any: serà com el Temporada Alta, però exclusivament enfocat en l’àmbit musical. L’ajuntament sembla molt interessat en arrelar-lo i PromoArts (l’empresa que gestiona l’Acústica de Figueres i el Sons del Món de Roses, entre altres) no ho sembla menys.

Però de debò que la proposta té futur? Bé, el Festival de Músiques Religioses i del Món també semblava que ho tenia… i el mateix ajuntament s’ho va carregar. Per tant és millor ser prudents en les previsions. De moment, es fa sonar la primavera a Girona… preferentment amb artistes del país… les presències internacionals es compten amb els dits d’una mà i no són de gaire relleu, si exceptuem Pascal Comelade, però aquest já és mig de la casa.

Avui dia sembla que no es pugui crear un esdeveniment perquè sí, hhi a d’haver un concepte que el sostingui. Aquí la idea és que els grans noms (Sisa, Pau Riba, Els Pets…), o els grups de moda (The Mamzelles, Amics de les Arts, Blaumut…) estrenin a Girona. El què? tant fa. Pot ser el nou disc, la nova gira, un nou projecte o simplement un nou videoclip. L’important és que debutin amb alguna cosa.

És això que faran Gerard Quintana (nou projecte), Mishima o Joan Colomo (nous discos), Blaumut (nova gira) o Els Amics de les Arts (disc però també un videoclip). Propostes n’hi ha per tots els gustos, des de panacees com Miguel del Roig o Orquestra Di-versiones fins a col·lectius marcadament indie com Anímic o cantautors referencials com Sanjosex. Consulteu la cartellera… i ràpid, perquè hi ha molts concerts que ja estan a punt d’exhaurir les entrades. I si voleu reservar els vostres euros per les birretes, sempre podeu apropar-vos als concerts gratuïts que es fan als bars, com ara El Cercle, Els Jardins de la Mercè o el Cul del Món.

Nosaltres, ja ho tenim a l’agenda.