Festival Inspira, desperta l’ànima

23.06.2015

Del 26 al 28 de juny, al càmping de Siurana (Priorat), el grup Expedición Polar amb Álvaro Sánz al seu capdavant, organitza la tercera edició del Festival Inspira que barreja música, ballarins, fotògrafs, creatius i artistes. Un cap de setmana on creativitat i natura es conjuguen a la perfecció.

Maria Coma a l'escenari Celesta | Foto: Álvaro Sánz

Maria Coma a l’escenari Celesta | Foto: Álvaro Sánz

Amb l’estiu esclata la temporada de festivals i, passada la ressaca de Sant Joan, arranca el Festival Inspira. Aquest, però, no és un festival qualsevol. El seu ideòleg, l’Álvaro Sanz —fotògraf i realitzador— ha reunit un seguit de persones que l’inspiren perquè aquestes comparteixin les seves experiències, parlin de tot allò que saben fer, obrin l’ànima i contagiïn amb les seves històries, amb tot allò que s’han hagut d’afrontar al llarg del seu procés creatiu. I tot, d’una forma senzilla, gaudint de les petites coses, d’allò espontani, amb el sol com a rellotge i en un marc incomparable, el càmping de Siurana que obre les portes, un any més, per ser la seu d’Inspira 2015.

Enguany, el festival serà l’escenari de les xerrades de deu convidats. Ho faran: el músic i il·lustrador Carlos Sadness; els supervivents del terratrèmol del Nepal, Pol i Sara; el ballarí Andrés Corchero; el fotògraf de natura i esports Jordi Rulló; el realitzador de We are Sunday Aleix Vilardebò; el fotògraf i psicoterapeuta Gestalt José Bravo; el filòsof Toni Mañach; l’artista visual Isa Sanz; i la fotògrafa i professora de tècnica Alexander Esperança Urdeix. Segons Àlvaro Sanz “vaig pensar que no calien noms reconeguts, no es tracta de portar estrelles, al contrari, la idea és que algú quasi anònim pels assistents els pugui commoure des de les seves vivències. Fins ara ha sigut espectacular”.

També hi haurà lloc pels tallers. Aquí José Bravo, Esperança Urdeix i Andrés Corchero, a més a més de xerrades, oferiran l’oportunitat de conèixer a fons la seva feina a través de workshops en els quals es treballaran dansa, exercicis d’autoconeixement, fotografia o qualsevol proposta que tinguin preparada, perquè les sorpreses sempre són benvingudes al festival.

A l’Inspira també veurà la llum el documental Hoy es primavera de Nina da Lua i Álvaro Sánz. Un viatge a l’interior basat en una història real de superació, la de la seva guionista i protagonista Nina da Lua (Sonia Carmona) que amb 31 anys li van detectar un sarcoma d’Edwing, un càncer ossi molt agressiu. Després del visionat, els seus autors parlaran sobre el procés creatiu, la història i les seves imatges.

Carlos Sadness durant la seva actuació al Festival Inspira 2014 | Foto: Álvaro Sánz

Carlos Sadness al Festival Inspira 2014 | Foto: Álvaro Sánz

I diumenge, ben d’hora, els encarregats de treure’ns les lleganyes seran la banda Ós Bru, que a les set del matí sonaran abans que els ocells en format reduït, inèdit fins ara, a l’escenari Celesta —en honor a Maria Coma, artista que va inaugurar-lo la passada edició—. I és que això de matinar és un tret característic d’Expedición Polar, tant és així que no podia faltar, en el marc del festival, una sortida fotogràfica a trenc d’alba per captar la llum màgica d’aquella hora amb unes vistes úniques des del poble de Siurana.

Així que prepareu les tendes de campanya, el Festival Inspira s’acosta carregat de motivació, per despertar-nos l’ànima i treure’ns la son. Vivències que ens faran agafar un glopada d’aire fresc. I, per cert, no cal ser fotògraf o tenir destresa creativa per assistir-hi, es tracta d’un esdeveniment pensat per a tots els públics, on adults i menuts podran gaudir de la seva particular experiència.

Etiquetes: