Barcelona es torna a il·luminar per celebrar Santa Eulàlia

5.02.2015

Instal·lacions lumíniques i cultura popular ompliran el centre de Barcelona, entre el 6 i el 12 de febrer, amb motiu de la festa major d’hivern en honor a Santa Eulàlia.

Intervenció lumínica de LlumBCN14 al Convent de Sant Agustí | Foto Pere Albiac ICUB

Intervenció lumínica de LlumBCN14 al Convent de Sant Agustí | Foto Pere Albiac ICUB

Del 6 al 12 de febrer Barcelona celebra la festa major d’hivern en honor a la seva copatrona, Santa Eulàlia. Una festa que en les darreres edicions suma tradició amb noves formes d’expressió que transformem el centre de la ciutat amb el llenguatge de la llum. Enguany es podrà veure el seguici festiu de Manresa, que participarà a la festa com a ciutat convidada, i també s’hi sumarà el festival LLUM BCN.

LLUM BCN

Al festival, que enguany celebra la quarta edició, la llum esdevindrà la matèria primera de les vint instal·lacions lumíniques que transformaran la fesomia d’edificis emblemàtics i patis de Ciutat Vella.

L’edició d’enguany coincideix amb la declaració del 2015 com a any Internacional de la Llum per part de les Nacions Unides. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Barcelona i l’ICFO-Institut de Ciències Fotòniques, organitzen l’esdeveniment que marca el punt de partida d’un any ple d’activitats, que consistirà amb un pregó de l’arquitecta Benedetta Tagliabue el divendres 6 de febrer, a les 19 h, al Saló de Cròniques de l’Ajuntament, i a continuació, a les 20.15 h, a la plaça de Sant Jaume, la Colla Jove de Barcelona oferirà una actuació amb castellers lluminosos.

Entre divendres 6 i diumenge 8, es podran veure una vintena d’instal·lacions lumíniques al cor de Ciutat Vella creades per alumnes i escoles de disseny, il·luminació, arquitectura o interiorisme de Barcelona. Per poder visitar les instal·lacions lumíniques es proposen tres itineraris diferents: mar, catedral i rambla. Cada un d’aquests recorreguts estarà senyalitzat amb llums de diferent color i guiarà els visitants per tots els patis il·luminats. En paral·lel als recorreguts pels patis dels edificis, LLUM BCN també proposa instal·lacions artístiques a diferents places de Ciutat Vella. Com en edicions anteriors, les projeccions a les façanes de l’Ajuntament de Barcelona i La Pedrera tornen a ser protagonistes durant les nits de festa.

Actes de cultura popular i tradicional a les festes de Santa Eulàlia

Al febrer, gegants, capgrossos, dracs, diables, àligues, castellers, colles sardanistes i altres expressions de cultura popular i tradicional es desperten per celebrar la Festa Major d’Hivern, una tradició que compta amb segles d’història. Enguany hi participa el seguici festiu de Manresa, la ciutat convidada. Durant la festa també es presentarà la colla Ball de Bastons de Barcelona, una formació creada amb membres de les colles bastoneres de Barcelona perquè tota la ciutat pugui estar representada en un sol conjunt bastoner en ocasions especials. Una altra novetat és la reproducció de la bandera de Santa Eulàlia que l’associació de recreació històrica La Coronela de Barcelona ha confeccionat i que oferirà a la ciutat.

A aquestes novetats, s’hi afegeixen els actes que marca el protocol festiu de la ciutat, com el Ball de l’Àliga, la col·locació del penó, la passejada de les Laies, la jornada castellera o el correfoc, entre altres.

Més informació de la festa aquí.

Etiquetes: