Fem safareig sota l’om

4.05.2014

Dissabte 3 de maig a les 7 de la tarda el Casal Riudomenc va acollir la presentació del nou equip de redacció de la revista L’Om i la nova web del diari digital Fem safareig. L’acte, on van assistir unes 180 persones, també va comptar amb una tertúlia dels periodistes Xavier Graset, Joan Maria Clavaguera i Lluís Rovira.

Xavier Graset, Joan Maria Clavaguera i Lluís Rovira. | Foto Agnès Olivé

 

L’Om és una revista d’informació local de periodicitat mensual que va néixer l’any 1968 a Riudoms. L’any 2013, l’equip de persones que havia estat dirigint el projecte en els últims anys va decidir deixar la revista i buscar un relleu. Les persones que gestionaven el diari digital www.femsafareig.cat, nascut l’estiu de 2011, es van posar al capdavant de la revista a partir del número 501, publicat la primavera de 2013.

L’acte de dissabte va servir per presentar el nou equip format per Arnau Castro, Lluís Bages, Gilbert Molons, Arnau Olesti, Marc Salvat, Jesús Torres, Rafel Mas, David Carrascosa i Elena Domingo, i la renovació de la revista, tant en continguts com en format. També es va presentar la nova web de www.femsafareig.cat. La plataforma, adaptada a dispositius mòbils i tauletes, ofereix un aspecte renovat i noves funcionalitats, com una secció dedicada a L’Om des d’on descarregar-se els últims números de la revista i consultar alguns dels principals reportatges, o una columna amb notícies del Camp de Tarragona provinents del portal delcamp.cat.

El final de la presentació va deixar pas a la tertúlia, amb la participació de Xavier Graset, periodista i presentador del programa de ràdio L’Oracle, Joan Maria Clavaguera, director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN), i Lluís Rovira, director de la Revista de Cambrils. Els tres participants van dialogar sobre les dificultats i els reptes del periodisme i sobre la situació de crisi que envolta la professió, tant pels problemes econòmics com pel canvi en el món digital. La tertúlia també es va centrar en el periodisme local i en els reptes que ha d’assumir una publicació com L’Om.