Els concerts imprescindibles del Festival Faraday

29.06.2012

Del divendres 29 al diumenge 1. Molí de Mar. Platja del Far. Vilanova i la Geltrú

Avui s’inicia una nova edició del Faraday, el festival de música independent de Vilanova i la Geltrú que, convertit ja en una cita imprescindible per a melòmans, cada any conjuga en el seu cartell les veus més personals de casa nostra, amb algunes de les propostes més interessants del panorama alternatiu més enllà dels nostres límits.  Si passes per la capital del Garraf, aquestes són les bandes que no et pots perdre.

 

Love of lesbian1

Love of lesbian, actuant.

 

LOVE OF LESBIAN (Divendres 29, 01.10h)

“1999” els va portar a guanyar-se la condició de ser reconeguts com una de les bandes més representatives de l’indie a casa nostra. Tres anys després, Love of Lesbian reapareixen amb “La noche eterna. Los días no vividos”, àlbum doble on es distancien de l’èpica que embolcallava bona part de la seva anterior referència, per apropar-se a unes tonalitats sonores més fosques, però igual d’intenses i emotives.

 

LA CASA AZUL (Dissabte 30, 02.25h)

Sempre buscant la melodia perfecta, Guille Milkiway ha elaborat un nou tractat de pop lluminós i sideral amb el seu darrer “La Polinèsia Meridional”. Temes com la “¿Qué Se Siente Al Ser Tan Joven?”, “Colisión Inminente (Red Lights, Red Lights)”, “La Polinesia Meridional” o “La Niña Más Hermosa”, petites joies dolces com els xiclets de maduixa que el reivindiquen com un compositor en majúscules.

 

JULI BUSTAMANTE + FRED I SON (Dissabte 30, 20.40h)

Eminència de la música popular del País Valencià, el cantautor Juli Bustamante passarà pel Faraday per oferir un dels concerts més especials del festival. I és que en la cita de Vilanova i la Geltrú, actuarà amb els seus amics de Fred i Son, que recentment editaven el molt recomanable, “Un altre temps”, com a banda d’acompanyament.

 

LA ESTRELLA DE DAVID (Dissabte 30, 0.40h)

Geni i figura de la nostra escena alternativa, David Rodríguez va ser el motor creatiu que impulsava la meravellosa anomalia anomenda Beef. Amagat rere una molt poblada barba, el músic de Sant Feliu del Llobregat, retorna a l’activitat musical de la mà del seu nou projecte, La Estrella de David, banda amb què debutava discogràficament el passat 2011 amb l’exquisit “Maracaibo”.

 

NU NILES (Divendres 29, 02.50h)

Tupés, patilles, jupes de pell, botes de motorista, rockabilly, surf i punk rock. La banda capitanejada per Mario Cobo es tornava a reivindicar mesos enrere amb la publicació del seu sisè homònim de llarga durada. Conté vuit temes, tot ells hits en potència, que et fan sentir com un veritable salvatge.

 

ALTRES RECOMANACIONS

HERMAN DUNE (Divendres 29, 23.30h). Els francesos, reis de l’anti-folk presenten “Strange Moosic”.

JOSH ROUSE (Dissabte 30, 23.20h). El nord-americà establert a València mostra la vessant més pop del seu folk al seu darrer “Josh Rouse & The Long Vacations”.

THE MONTGOLFIER BROTHERS (Diumenge 1, 21h). Els britànics, exponents del pop oníric més preciosista, seran els responsables de clausurar l’edició d’enguany del Faraday.

FRIDA HYVÖNEN (Dissabte 30, 22.05h). Diuen que és la nova diva del pop suec, escoltant “To The Soul” no manquen motius per pensar-ho.

BOWERBIRDS (Divendres 29, 22.30h). La penúltima revelació de l’indie folk sorgida de l’altra banda de l’Atlàntic. El seu nou “The Clearing” és tota una delícia.

I tampoc us oblideu de veure a…

Senior i el Cor Brutal, Pegasvs, Esperit!, Isaac, bones oportunitats d’alegrar-se l’oïda!

Twitter Oriol Rodríguez: @365d365e