Exposicions Viatgeres, una oportunitat pels artistes gironins

8.03.2016

Pintors, dibuixants i escultors gironins poden veure les seves obres exposades a les comarques gironines gràcies al programa Exposicions Viatgeres. La Diputació de Girona ha obert una nova convocatòria destinada als artistes que vulguin fer públics els seus projectes durant els anys 2016 i 2017.

Exposició de Jordi Isern, anterior guanyador del programa Exposicions Viatgeres | Font: Diputació de Girona

Exposició de Jordi Isern, anterior guanyador del programa Exposicions Viatgeres | Font: Diputació de Girona

Lloret de Mar, Blanes, Puigcerdà, Castellfollit de la Roca o Ripoll han estat alguns dels municipis on diferents artistes gironins han exposat les seves obres després de participar en el programa Exposicions Viatgeres. Alguns dels projectes guanyadors de les darreres convocatòries han sigut dels artistes Jordi Martoranno, Jordi Urbón, Adrià Ciurana o Jordi Isern.

La convocatòria d’enguany, que es tanca el 31 de març i és la tercera que organitza la Diputació de Girona, té per objectiu “potenciar la vessant de promoció i de difusió dels creadors visuals de les comarques gironines, apropar l’art i la cultura a la ciutadania, i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre persones del camp de l’art”, segons explica la Diputació. Per participar-hi, cal haver nascut o residir a les comarques gironines.

La selecció de les propostes es farà a partir dels projectes rebuts, i serà a càrrec d’un jurat format per un representant de la Diputació de Girona; per Sebastià Goday, gestor cultural de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona; per Carme Clusellas, directora del Museu d’Art; per Pilar Parcerisas, presidenta de l’associació Passatges de Cultura Contemporània; per Carlota Broggi, responsable de les itineràncies del CCCB; per Maria Palau, periodista del diari El Punt Avui, especialitzada en art, i per Manel Bayo, artista.

Els projectes rebuts seran valorats segons la seva qualitat, la construcció d’un fil discursiu coherent i unitari, i la capacitat del projecte d’adaptar-se, en cada cas, a les necessitats de les sales, i la facilitat de muntatge i desmuntatge. Els dos projectes seleccionats seran presentats en una primera exposició que es durà a terme el mes de setembre a la Casa de Cultura de Girona, i posteriorment iniciaran un recorregut itinerant per diverses sales d’exposicions de les comarques gironines. La Diputació de Girona organitza les exposicions, es fa càrrec de les despeses d’edició dels catàlegs, de les presentacions, de la difusió, del transport i del muntatge, entre d’altres facilitats.