Exposicions Viatgeres a Girona

13.10.2014

Des de fa un cert temps, l’Oficina de Difusió de la Diputació de Girona impulsa uns cicles d’Exposicions Viatgeres, un projecte en xarxa que engloba diversos punts de vista i temàtiques variades, per les comarques gironines amb l’objectiu de facilitar als pobles de la província una programació cultural que ajudi a promoure i fomentar la cultura en tots els racons de la demarcació. La programació es pot consultar a través del web de la institució.

Adrià Ciurana DDGI

Un quadre de la sèrie de l'Adrià Ciurana | Foto: Diputació de Girona

Entre aquests cicles itinerants, destaca el d’“Exposicions Viatgeres”, un cicle veterà amb més de deu anys, en el qual es poden contemplar obres, escollides per un jurat especialitzat, de pintors, dibuixants i escultors de la demarcació de Girona. L’objectiu d’aquest cicle és donar a conèixer aquestes veus artístiques que són pocs conegudes. Cada mes de setembre s’inaugura una nova exposició que forma part d’aquest cicle a la Casa de Cultura de Girona, la qual després comença a circular durant tot un any per les diverses sales de les comarques gironines.

La majoria dels projectes presentats tenen com a base els formats artístics tradicionals de l’art, però estan elaborades a través d’un llenguatge totalment contemporani. Les obres escollides pel jurat d’enguany són les dels artistes Jordi Urbón, Adrià Ciurana  i Jordi Martoranno i es poden veure per les diverses galeries de la comarca. Actualment es pot visitar, des de l’1 fins al 26 d’octubre al Museu Cerdà de Puigcerdà, la sèrie de quadres “Nàufrags”, de Jordi Urbón, un retrat personal de la vida de dos personatges singulars, que s’emmarquen en el que ell anomena pintura digital. Així mateix, es pot veure des del 30 de setembre fins al 22 d’octubre d’enguany a Can Laporta de La Jonquera “Hipnosi”, d’Adrià Ciurana, composta per una trentena de peces en què s’hi representen les vanitas tradicionals, elaborades, però, amb objectes contemporanis (paper de rebuig, codis de barres, cartes de colors, etc.).

La Diputació de Girona també ha posat en marxa altres exposicions, com la de “La Mancomunitat de Catalunya a les terres de Girona”, promoguda pel Patronat Francesc Eiximenis, el contingut de la qual ha estat elaborat pel professor d’història contemporània Joaquim Maria Puigvert i pel professor d’estudis catalans Narcís Figueras, que es pot veure a la Casa de la Paraula de Santa Coloma de Farners al llarg del mes d’octubre. Així mateix, hi ha actualment en itinerància “El Sindicat de Remença de 1448”, que actualment es pot visitar al Celler menor (Castell de Paborde) de la Selva del Camp.