Eva Comas Arnal guanya el Premi Pirineu de Narració Literària

7.09.2015

L’escriptora i periodista barcelonina Eva Comas Arnal ha guanyat la darrera edició del Premi Pirineu de Narració Literària amb el relat “La serp de foc”. La història se situa a les valls de l’Alt Urgell a començaments del segle XX quan la població d’Organyà s’assabenta que la seva parròquia custodia un dels documents originals més antics escrits en llengua catalana.

Eva Comas Arnal

Eva Comas Arnal

 

En aquest ambient de sorpresa, una jove urgellenca troba el descobridor del manuscrit, Joaquim Miret i Sans, descansant a la riba del riu i li explica la seva pròpia història. Aquest és el punt de partida del relat “La serp de foc” que està narrat en primera persona en forma de monòleg.

El lliurament del guardó ha tingut lloc aquest dissabte a l’Església de Santa Maria d’Organyà coincidint amb la 19a Fira del Llibre del Pirineu que s’ha celebrat al llarg d’aquest cap de setmana en aquesta població de l’Alt Urgell. El premi, concedit per l’Ajuntament d’Organyà, està dotat amb 1.200 euros i la publicació de l’obra. De fet, el mateix dissabte del lliurament del guardó es va presentar el llibre que reuneix els textos de “La serp de foc” i del relat finalista escrit per Marta Rollan Font.

Eva Comas Arnal és llicenciada en Filologia i doctora en Periodisme. Ha publicat les obres La ràdio en essència (Trípodos, 2009) i Life without media (Peter Lang, 2012), i ha escrit a les pàgines del Quadern de El País i al suplement de Cultura del diari Avui. També ha treballat en els programes Alexandria i De llibres del 33. Actualment col·labora al programa de ràdio d’El món a RAC-1 amb píndoles d’opinió sobre assumptes relacionats amb Educació i Cultura i escriu a Núvol, el digital de cultura. Imparteix classes de Llengua i Comunicació a la Universitat Ramon Llull i presenta un videoblog sobre novetats
editorials en català i en castellà que s’anomena ‘La motxilla de llibres’. També es dedica a la narració oral de relats tradicionals

Etiquetes: