Estudiar Arts en línia ja és possible

17.07.2017

La UOC ofereix el curs acadèmic 2017-2018 el primer grau d’Arts en línia a àmbit estatal. El grau d’Arts és una nova proposta de formació en línia de belles arts que aprofita les potencialitats de la xarxa com a entorn virtual d’aprenentatge, tenint en compte que la xarxa és ja avui l’entorn natural dels creadors contemporanis.

El ballarí Reinaldo Ribeiro en un moment de l’assaig de ‘Proyecto Labranza’. © Martí Albesa

Aquest grau vol preparar els alumnes perquè trobin la seva pròpia forma d’expressió, tot combinant diferents tècniques i llenguatges, reforçant el component social i conceptual de l’obra d’art i, alhora, dotant els estudiants d’eines per a presentar les seves idees, aconseguir patrocinadors o fer visible el seu treball. El grau pretén incorporar la reflexió teòrica i crítica i l’adaptació a la societat digital en la societat de la informació, sobretot vinculat a la comunicació, el disseny i la producció de continguts.

El programa de grau de 240 crèdits s’ha pensat en quatre etapes, en les quals l’estudiant articula el seu recorregut formatiu passant per tres tipologies d’assignatures: seminaris, tallers i projectes. Cada tipologia d’assignatura proposa un mètode de treball, amb un ús concret de processos i metodologies; un vincle amb la materialitat, l’ús determinat de llenguatges, tècniques, tecnologies, eines, mitjans i suports, i una relació precisa amb els discursos, vinculada de manera diferent amb la història, la teoria i la crítica en l’àmbit de les belles arts.

El nou grau d’Arts de la UOC vol formar creadors en arts visuals, entenent que en la producció artística conflueix una diversitat de sabers provinents de les humanitats, la crítica política i la crítica social, i aspira a donar a aquests creadors els instruments d’expressió necessaris amb el domini d’un conjunt de tècniques instrumentals, analògiques i digitals.

El nou grau constitueix la nau capitana dels estudis d’arts digitals de la UOC. Així, es manté l’aposta per un sector que, a més de la necessitat de formació d’excel·lència, demana cada vegada més professionals que dominin les noves tecnologies.

Trobareu més informació aquí.

Etiquetes: